Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:52 02.07.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Re: Вида,нови [re: nbb]  
Автор vida1929 ()
Публикувано12.11.14 15:41

да, вече имаше диагноза, но не си пиеше лекарствата редовно. И добре, че не го е правил

А той защо беше диагностициран ?
Значи ти и брат ти смятате, че няма смисъл да пие хапчетата. А защо въобще ги е започвал?
Я вземи разкажи случая на брат ти хронологично, за да не ти вадя думите с ченгел от устата

.
Ти мислиш,че хората полудяват защото не могат да понесат действителността. Така ли мислиш?
Аз ако имах в къщи психично болен, не бих го насърчавала да не си пие лекарствата. Сега си имала късмет,че някой е влязъл и те е спасил. Но следващия път може да нямаш този късмет. И не го казвам със злорадство, а съвсем добронамерено.

Тема Да,нови [re: vida1929]  
Автор nbb (весела)
Публикувано12.11.14 16:09

точно така мисля - нали виждаш колко случаи има вече по улиците. Душата на тези хора боледува. Нали знаеш, че психея е душа ?
Няма какво да разказвам, случаят е приключен.

Тема Re: Тема за изборанови [re: vida1929]  
Автор valenty (ветеран)
Публикувано12.11.14 18:07

Всъщност пак го правиш!
Но ако поне за момент съм те разколебала е добре, въпреки че стигаш отново на мнението ,че не казвам истината а крия истинското положение за нещата при мен.
Всичко това което изброяваш за хората около теб болни от шизофрения,важи в пълна сила и за хората без такава диагноза.Живота е такъв по принцип.Честно казано и аз съм му малко сърдита на този отгоре-като ми е дал такава съдба,да вземе да ме компенсира примерно с 6-ца от тотото.

Това в рамките на шегата разбира се.
Аз по принцип не живея с и във илюзии за да ми ги откраднеш. Дори не знам дали съм позитивна просто се опитвам да гледам максимално реално на нещата.Болестта за мен не е нещо зад което да се скрия или използвам,просто факт и проблем който решавам.Във връзка с това вземи и се успокой не съм си спряла хапчетата,ако следиш темата предложението на Импулс беше един младеж и на Малдивите,сега чакам да ми го изпрати с препоръчана поща
Мненията на всички ви са много интересни за мен и са ми от голяма полза

Във всяка десятка има нула

Редактирано от valenty на 12.11.14 18:10.

Тема Re: Тема за изборанови [re: impulce]  
Автор valenty (ветеран)
Публикувано12.11.14 18:20

Остава да намерим моряка

Тема Re: Valenty,нови [re: nbb]  
Автор valenty (ветеран)
Публикувано12.11.14 18:25

Ами ако проблема е чисто физиологичен , как тогава сами да поемем отговорност за здравето си?

Тема Re: Valenty,нови [re: nbb]  
Автор valenty (ветеран)
Публикувано12.11.14 18:33

Прегледах,отгоре-отгоре нещата когато имам време ще погледна по обстойно!
Но на първо четене, ако ти подхождаш към хората с недоверие,то вселената или там както я наричат ,ще ти праща в отговор не толкова добри хора

Правилно ли съм разбрала?

Тема Valenty,нови [re: valenty]  
Автор nbb (весела)
Публикувано13.11.14 09:30

това, което аз осъзнах за себе си, е, че през повечето време от живота си съм живяла в илюзии от земна гледна точка, тъй като виждам доброто у хората, т.е. виждам душите им и не вярвам, че някой от тях би могъл да ми стори зло. Цял живот са ме наранявали, лъгали, но аз продължавам да вярвам в доброто у хората и чакам да се прояви. Може би защото знам какво означава да бъдеш обичан и приеман такъв, какъвто си без да те карат да се промениш, за да отговориш на нечие очакване. Знам, че Бог ме пази и тези изживявания са ме направили по-силна. И това, което ми се е случило е съвсем нормално, това е било споразумение между моята и душите на останалите хора, за да се научим да обичаме безусловно и да прощаваме. На мен ми е по-лесно, защото не съм забравила какво е у дома, не знам какво е да ревнуваш, да завиждаш, нещата винаги са ми се получавали лесно. Продължавам да вярвам, че от нас зависи да направим света около себе си Рай и не спирам да действам в тази посока, защото не искам да бъда сама и наричана извънземна и летяща в облаците. То не че не е така де,

но само от земна гледна точка.

Тема Valenty,нови [re: valenty]  
Автор nbb (весела)
Публикувано13.11.14 09:33

не те разбирам, какво имаш предвид ?

Тема Re: Тема за изборанови [re: valenty]  
Автор vida1929-129539 ()
Публикувано14.11.14 23:15

Всичко това което изброяваш за хората около теб болни от шизофрения,важи в пълна сила и за хората без такава диагноза.

Не бих казала. По-коректно е да се каже например, че разликата между здравите и психично болните понякога, дори много често е тънка и трудно доловима с просто око.
Да, здравите също имат своите грешки, внушения и заблуди. Но когато им се посочи грешката, те я разбират и се коригират. А болният от шизофрения никога не разбира заблудата си, не признава грешката си и почти винаги ще изкара другият виновен.

Ок, аз се успокоих и с чиста съвест лягам да спя . Дано и ти имаш спокойни дни и нощи. Късмет!

Тема Вида,нови [re: vida1929-129539]  
Автор nbb (весела)
Публикувано15.11.14 05:45

грешки няма, Душата ни има нужда от различни опитности и създава условия да се случат различни неща в живота ни, за да израства. Не се мъчи да си спомниш какво си прочела в книгите, а чети в сърцето си, там са отговорите на въпросите ни. Това, което намираме там, не винаги се връзва със здравия разум, но е истина. Много пъти знам как трябва да постъпя, но не мога да направя нищо, ако душата ми не е съгласна. Тя е командирът в тялото ни и страдаме, ако не я слушаме. Виновни няма, макар че така е по-лесно - някой друг да поеме отговорност за това, което се случва в живота ни. И още много други неща осъзнах, докато се мятах между живота и смъртта. И най-вече - не съди, защото не си бил на мястото на другия и не знаеш как би постъпил самият ти в сходна ситуация. И най-важното, което разбрах - любовта е най-доброто лекарство за всичко, така че да й направим място в живота си. Бог е Любов. Когато се свържем с Бог, проблемите ни отпадат. Боже, не мога да повярвам, че аз ги пиша всичките тези неща.

Но откакто казах - "Да бъде Твоята воля, Господи ! ", нещата около мен започнаха да се подреждат.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.