| 
	
 | 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ 
 | 
 
 |  
| Автор | MAГИ (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 11.02.07 15:59 |  
             |  
           | 
            
           
  Сподете как приготвяте пил. пържоли, смятам да жзема филе от пил. гърди .Иска ми се преди това да и мариновам , моля кажете как ги правите.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ 
[re: MAГИ]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Жe (бивша асдф) |  
| Публикувано | 11.02.07 19:09 |  
             |  
           | 
            
           
  За марината: чесън, зехтин, розмарин & соев сос.  След като престоят няколко часа, запържват се в загрята мазнина + 100 гр. коняк & ч. л. мед (като честичко се обръщат, за да поемат). 
 
 Резенчета тропически плодове (портокал, ананас) за гарнитура.
 
 Ако пържолката се нареже на кубчета и се позапържи в сос от черен боб - пак харно.
 
 И т.н.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ 
[re: MAГИ]
 | 
 
 |  
| Автор | 
mimensita (непознат
) |  
| Публикувано | 11.02.07 19:11 |  
             |  
           | 
            
           
  Аз преди известно време си " откраднах " идея за такава благинка от едно предаване - оригиналната рецепта беше с марината само от майонеза , кетчуп и мед , примерно на една кутийка майонеза 2 -3 с.л. кетчуп и лъжичка , две мед , но на мен ми беше безсолно и безвкусно , затова си я забърквам и с пикантина , черен или бял пипер , соев сос , горчица и каквото още се сетя като огледам наличните подправки  Слагаш филенцата директно , без да ги начукваш поне за час - два , а може и за по - дълго , с колкото разполагаш . Преди да ги приготвиш ги начукваш в едно найлоново пликче , защото инъче много пръска от маринатата. И от опит знам , че най - добре стават на дървени въглища , но и на ел. скара са добри 
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ 
[re: mimensita]
 | 
 
 |  
| Автор | raлa (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 12.02.07 11:13 |  
             |  
           | 
            
           
  дори да ги панираш само с брашно  ,е можеш и  в сместа- яйца ,бира  и брашно стават също вкусни. Бон апети!
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ 
[re: MAГИ]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Stefanie (непозната) |  
| Публикувано | 12.02.07 11:59 |  
             |  
           | 
            
           
  Аз ги правя така: пържолките леко се начукват, за да са равномерно изтънени, поръсвам ги с подправки по избор и ги топвам последователно в брашно,  яйце, разбито с малко водичка и накрая в галета, разбъркана със сусам. Пържа до зачервяване, като внимавам котлонът да не е прекалено силен, защото отвътре могат да останат сурови, ако месото е по-дебело. 
 Резултатът е сочно месо, обвито в златиста хрупкава коричка.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ 
[re: Жe]
 | 
 
 |  
| Автор | magi (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 12.02.07 15:55 |  
             |  
           | 
            
           
  А сол слага ли се?или след приготвянето се посоляват.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  вариант 1: мариновам в бяло вино, сол, ерен пипер и каквито други подправки обичате - аз често ползвам мащерка
 
 вариант 2: в горчица и кетчуп, предварително осолени и опиперени 
 
 вариант 3: пека само с мазнина и още горещи ги заливам с любим английски сос за месо: мазнина и бира се кипват, добавят се 2-3 лъжици кетчуп и 2-3 горчица, на тих огън се вари 10-15 мин до получаване на хомогенна смес - бърка се през това време. можеш да променяш съотношението кетчуп/горчца, зависи колко пикантно обичате. заливаш изпеченото месо и го захлупваш за половин час да поеме, става невероятно вкусно 
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Понякога правя шницели от пилешки пържоли, като първо разстилам месото с остър нож, после мариновам само в сок от лимон. Е, може и малко сол. Панирам и пържа. След това има съвсем лек лимонен вкус.
 Рецептите вного ми харесаха, и в най-скоро време ще мариновам и с горчица, и другите подправки. Благодаря ви !
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ 
[re: magi]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Жe (бивша асдф) |  
| Публикувано | 12.02.07 23:16 |  
             |  
           | 
            
           
  Соевият сос е достатъчно солен, но ако желаеш да осолиш допълнително, нищо не ти пречи.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ 
[re: Жe]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия) |  
| Публикувано | 13.02.07 09:51 |  
             |  
           | 
            
           
  Не всеки соев сос е солен. Тук навсякъде има два отчетливо различаващи се вида: кечап манис е сладък, а кечап азин е солен.
  Пречка е за себе си глупеца,
 пречка е за другите мъдреца.
           
  
             |   |  
  |   
 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |