Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:17 20.09.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Lillie]  
АвторTina (Нерегистриран)
Публикувано13.02.07 23:08



Може би още едно предложение. На Лилли рецептата е много хубава.
Аромантно пиле с мед задушено в пергамент

Продукти за 5 персони
* 300 g моркови
* 3 био портокала /за да могат да се използат и корите/
* 5 пилишки брустфилета (по120 g), възможно бяли
* 2 сл зехтин
* няколко стръка розмарин
* сол
* чер пипер
* мед
* малко Sherry
* по желание малко нишесте
* сметана по вкус

За картофиния гретен
* 1 kg картофи
* сол
* 500 ml сладка сметана
* 1 чл Thymian или Rosmarin
* груб пипер
* инд. Орехче
* 200 g настърган кашкавал (Provolone), може и Parmesan или Pecorino

За сладкия зелен фасул
* 500 g в пликчета готов сладък зелен фасул
* 20-50 g масло
* сол
*1 пръска лимонов сок

Приготовлението
1. Обелените моркови се режат на много тънки филиики. Сока на трите необелени портокала се изстисква, а корите се нарязват на ситно. Тогава се нарязва пергаментова хартия на парчета по 40 x 40 cm
2. След това пилишките филета /цели/ се подправят със сол и пипер. Зехтина се сгрява в един тиган и в него се изпържват на късо филенцата, прибавят се и няколко клонки розмарин и след това филенцата се изваждат и се оставят настрани.
3. В останалата мазнина се запържват морковите и портокалите и се заливат с портокаловия сок. Подправя се със сол и пипер и се прибавя малко мед. Сега следва следното: в средата на всяко парче хортия се слага от сместа, върху него 1 филенце и стръкче розмарин . Хартията се свива на пакетче. Така се приготвят и останалите филета. Пакетчетата се подреждат в тавата за пекане и тя се слага в предварително сгрятата на 200 °C (при винтилация 180 °C) печка и се печат на следната поставка около 20 минути.
4. Останалия сос от зеленчука се разрежда с малко Sherry, прибавя се нишестето и сметаната и тогава се оставят да покъкрят на слаб огън и леко да се посгъсти.
5. За гретена. Обелените картофи се нарязнат на мн. тънки филиичици и се посоляват. Тогава се разбива сладката сметана заедно с Thymian или Rosmarin и с грубия чер пипер и се остава да заврат на слаб огън.. След това се подправя с малко инд. орехче, сол и чер пипер. Картофите се подреждат в омазнени гюветчета и се заливат с получиния сос. Най накрая се поръсва с настъргания кашкавал и се печат предварително сгятата печка на 200 °C също 20 минути. /Заедно с пакетчетата с филетата/.
Сладкия зелен фасул се задушава много късо в масло. И се подправят с вяколко капки лимонов сок.



Тема Tинанови [re: Tina]  
АвторEли (Нерегистриран)
Публикувано14.02.07 10:03



В предажането "Das perfekte Diner" има доста добри неста.....



Тема Родна реч омайна, сладканови [re: Tina]  
Автор Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия)
Публикувано14.02.07 10:29



Превод:

Thymian - Мащерка
Rosmarin - Розмарин
брустфилета - пилешки гърди
Sherry - шери

Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.


Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Tina]  
Авторella (Нерегистриран)
Публикувано14.02.07 10:34



"пилишки брустфилета" - Тина, звучиш ми като бургазлийка, живееща в Швабско

Шегувка само, де, иначе рецептата звучи...мммм....



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: ella]  
АвторTинa (Нерегистриран)
Публикувано14.02.07 18:36



Мерси Елли.


Играчката си заслужава. Който не опита нещо, няма никога да узнае дали го може и как е ................. Не съм при швабите, които са си бомба хора, а съм още по на дълеч и то от мнооого отдавна!
Ами като плуваш бруст как ще му го кажеш иначе - всеки знае какво е бруст. Сигурно трябваше да напиша : " филенца от пилешки гърди" Ама беше по дълго, а и така може да се разбире, стига читателя да го пожелае - то съдържанието е по важното, другото е една много повърхнастна история А пък и всеки може да си го поправи за себе си / да го има на правилен език/



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Tинa]  
Автор Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия)
Публикувано15.02.07 11:28



Всеки знае какво е бруст?!

в българския език е стил на плуване. Вече си представям пиле как плува бруст. Абе ти голям образ ще излезеш май. Продължавай да ни веселиш!

Между другото, достатъчно е да кажеш "пилешки гърди", защото на гърдите на пилето освен филета друго няма.

Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.

Редактирано от Eдин.Kиxoт на 15.02.07 11:31.



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Eдин.Kиxoт]  
Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано15.02.07 18:03



Arschloch




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.