|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
[re: Lillie]
|
|
Автор | Tina (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.02.07 23:08 |
|
Може би още едно предложение. На Лилли рецептата е много хубава.
Аромантно пиле с мед задушено в пергамент
Продукти за 5 персони
* 300 g моркови
* 3 био портокала /за да могат да се използат и корите/
* 5 пилишки брустфилета (по120 g), възможно бяли
* 2 сл зехтин
* няколко стръка розмарин
* сол
* чер пипер
* мед
* малко Sherry
* по желание малко нишесте
* сметана по вкус
За картофиния гретен
* 1 kg картофи
* сол
* 500 ml сладка сметана
* 1 чл Thymian или Rosmarin
* груб пипер
* инд. Орехче
* 200 g настърган кашкавал (Provolone), може и Parmesan или Pecorino
За сладкия зелен фасул
* 500 g в пликчета готов сладък зелен фасул
* 20-50 g масло
* сол
*1 пръска лимонов сок
Приготовлението
1. Обелените моркови се режат на много тънки филиики. Сока на трите необелени портокала се изстисква, а корите се нарязват на ситно. Тогава се нарязва пергаментова хартия на парчета по 40 x 40 cm
2. След това пилишките филета /цели/ се подправят със сол и пипер. Зехтина се сгрява в един тиган и в него се изпържват на късо филенцата, прибавят се и няколко клонки розмарин и след това филенцата се изваждат и се оставят настрани.
3. В останалата мазнина се запържват морковите и портокалите и се заливат с портокаловия сок. Подправя се със сол и пипер и се прибавя малко мед. Сега следва следното: в средата на всяко парче хортия се слага от сместа, върху него 1 филенце и стръкче розмарин . Хартията се свива на пакетче. Така се приготвят и останалите филета. Пакетчетата се подреждат в тавата за пекане и тя се слага в предварително сгрятата на 200 °C (при винтилация 180 °C) печка и се печат на следната поставка около 20 минути.
4. Останалия сос от зеленчука се разрежда с малко Sherry, прибавя се нишестето и сметаната и тогава се оставят да покъкрят на слаб огън и леко да се посгъсти.
5. За гретена. Обелените картофи се нарязнат на мн. тънки филиичици и се посоляват. Тогава се разбива сладката сметана заедно с Thymian или Rosmarin и с грубия чер пипер и се остава да заврат на слаб огън.. След това се подправя с малко инд. орехче, сол и чер пипер. Картофите се подреждат в омазнени гюветчета и се заливат с получиния сос. Най накрая се поръсва с настъргания кашкавал и се печат предварително сгятата печка на 200 °C също 20 минути. /Заедно с пакетчетата с филетата/.
Сладкия зелен фасул се задушава много късо в масло. И се подправят с вяколко капки лимонов сок.
| |
Тема
|
Tина
[re: Tina]
|
|
Автор | Eли (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.02.07 10:03 |
|
В предажането "Das perfekte Diner" има доста добри неста.....
| |
Тема
|
Родна реч омайна, сладка
[re: Tina]
|
|
Автор |
Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия) |
Публикувано | 14.02.07 10:29 |
|
Превод:
Thymian - Мащерка
Rosmarin - Розмарин
брустфилета - пилешки гърди
Sherry - шери
Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.
| |
Тема
|
Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
[re: Tina]
|
|
Автор | ella (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.02.07 10:34 |
|
"пилишки брустфилета" - Тина, звучиш ми като бургазлийка, живееща в Швабско Шегувка само, де, иначе рецептата звучи...мммм....
| |
Тема
|
Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
[re: ella]
|
|
Автор | Tинa (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.02.07 18:36 |
|
Мерси Елли.
Играчката си заслужава. Който не опита нещо, няма никога да узнае дали го може и как е ................. Не съм при швабите, които са си бомба хора, а съм още по на дълеч и то от мнооого отдавна!
Ами като плуваш бруст как ще му го кажеш иначе - всеки знае какво е бруст. Сигурно трябваше да напиша : " филенца от пилешки гърди" Ама беше по дълго, а и така може да се разбире, стига читателя да го пожелае - то съдържанието е по важното, другото е една много повърхнастна история А пък и всеки може да си го поправи за себе си / да го има на правилен език/
| |
Тема
|
Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
[re: Tинa]
|
|
Автор |
Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия) |
Публикувано | 15.02.07 11:28 |
|
Всеки знае какво е бруст?! в българския език е стил на плуване. Вече си представям пиле как плува бруст. Абе ти голям образ ще излезеш май. Продължавай да ни веселиш!
Между другото, достатъчно е да кажеш "пилешки гърди", защото на гърдите на пилето освен филета друго няма.
Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.Редактирано от Eдин.Kиxoт на 15.02.07 11:31.
| |
Тема
|
Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
[re: Eдин.Kиxoт]
|
|
Автор | *** (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.02.07 18:03 |
|
Arschloch
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|