Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:14 14.10.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ [re: MAГИ]
Автор Lillie (not responding)
Публикувано13.02.07 16:03  



Моята любима рецепта е без мариноване.

Вземаш пилешки гърди или пилешко бон филе - замразени или охладени.
След размразяване ги измиваш, поръсваш със сол и подправки - червен и черен пипер, някоя подправка за печено пиле (може и по-люти).
Ако са гърди, нарязваш ги на късчета. Бон филето няма нужда. Задушаваш го на тиган, добавяш соев сос (да не е солен). По желание може да се добавят нарязани на ивици задушен лук и моркови, а също и гъби. След като добие златист оттенък, се слага в тавичка и после се пече при температура 220-200 градуса (с тенденция към намаляване) на фурна. Тавата може да е покрита с готварско фолио, може и без. Преди да го сложим във фурната, се приготвя бял сос.
За соса са необходими следните съставки:
- краве масло - 1-1,5 суп. лъжици
- топено сирене френско - 3 кубчета (за 1 порция гърди или бон филе)
- заквасена сметана Данон - 1-2 суп. лъжици
- брашно - 1-2 суп. лъжици (на око, зависи от желаното количество сос и консистенция)
- бяло вино/вода
- по желание босилек
Кравето масло се разтопява в малко тиганче или тенджерка, добавя се брашното като се разбърква непрекъснато. След това консистенцията може да се разреди с малко вода. Добавят се кубчета топено сирене и се смачкват, за да се смесят със съставките (може и от онова немско/френско в кутии - Рама и подобните му - натурално или със зелени подправки). Добавя се бяло вино и/или вода и накрая заквасена сметана. Сместа непрекъснато се разбърква, след което се изсипва равномерно в тавата с пилешкото, и после се пече във фурната.
В зависимост от количеството сос пилешкото, приготвено по този начин, става много сочно. Казвали са ми, че има вкус на фрикасе или нещо подобно.

Редактирано от Lillie на 13.02.07 16:13.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ MAГИ   11.02.07 15:59
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Жe   11.02.07 19:09
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ magi   12.02.07 15:55
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Жe   12.02.07 23:16
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Eдин.Kиxoт   13.02.07 09:51
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Жe   13.02.07 21:43
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ mimensita   11.02.07 19:11
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ raлa   12.02.07 11:13
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Stefanie   12.02.07 11:59
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ SimplyAVEN   12.02.07 21:05
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ kristinBG   12.02.07 22:45
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Djasta-Prasta   13.02.07 15:54
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Lillie   13.02.07 16:04
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Wildberry   13.02.07 14:22
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Djasta-Prasta   13.02.07 15:51
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Lillie   13.02.07 16:03
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Lillie   13.02.07 16:07
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Djasta-Prasta   13.02.07 16:21
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Lillie   13.02.07 16:42
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Djasta-Prasta   13.02.07 16:50
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Tina   13.02.07 23:08
. * Tина Eли   14.02.07 10:03
. * Родна реч омайна, сладка Eдин.Kиxoт   14.02.07 10:29
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ ella   14.02.07 10:34
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Tинa   14.02.07 18:36
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Eдин.Kиxoт   15.02.07 11:28
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ ***   15.02.07 18:03
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.