Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:29 01.05.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ [re: Lillie]
АвторTina (Нерегистриран) 
Публикувано13.02.07 23:08  



Може би още едно предложение. На Лилли рецептата е много хубава.
Аромантно пиле с мед задушено в пергамент

Продукти за 5 персони
* 300 g моркови
* 3 био портокала /за да могат да се използат и корите/
* 5 пилишки брустфилета (по120 g), възможно бяли
* 2 сл зехтин
* няколко стръка розмарин
* сол
* чер пипер
* мед
* малко Sherry
* по желание малко нишесте
* сметана по вкус

За картофиния гретен
* 1 kg картофи
* сол
* 500 ml сладка сметана
* 1 чл Thymian или Rosmarin
* груб пипер
* инд. Орехче
* 200 g настърган кашкавал (Provolone), може и Parmesan или Pecorino

За сладкия зелен фасул
* 500 g в пликчета готов сладък зелен фасул
* 20-50 g масло
* сол
*1 пръска лимонов сок

Приготовлението
1. Обелените моркови се режат на много тънки филиики. Сока на трите необелени портокала се изстисква, а корите се нарязват на ситно. Тогава се нарязва пергаментова хартия на парчета по 40 x 40 cm
2. След това пилишките филета /цели/ се подправят със сол и пипер. Зехтина се сгрява в един тиган и в него се изпържват на късо филенцата, прибавят се и няколко клонки розмарин и след това филенцата се изваждат и се оставят настрани.
3. В останалата мазнина се запържват морковите и портокалите и се заливат с портокаловия сок. Подправя се със сол и пипер и се прибавя малко мед. Сега следва следното: в средата на всяко парче хортия се слага от сместа, върху него 1 филенце и стръкче розмарин . Хартията се свива на пакетче. Така се приготвят и останалите филета. Пакетчетата се подреждат в тавата за пекане и тя се слага в предварително сгрятата на 200 °C (при винтилация 180 °C) печка и се печат на следната поставка около 20 минути.
4. Останалия сос от зеленчука се разрежда с малко Sherry, прибавя се нишестето и сметаната и тогава се оставят да покъкрят на слаб огън и леко да се посгъсти.
5. За гретена. Обелените картофи се нарязнат на мн. тънки филиичици и се посоляват. Тогава се разбива сладката сметана заедно с Thymian или Rosmarin и с грубия чер пипер и се остава да заврат на слаб огън.. След това се подправя с малко инд. орехче, сол и чер пипер. Картофите се подреждат в омазнени гюветчета и се заливат с получиния сос. Най накрая се поръсва с настъргания кашкавал и се печат предварително сгятата печка на 200 °C също 20 минути. /Заедно с пакетчетата с филетата/.
Сладкия зелен фасул се задушава много късо в масло. И се подправят с вяколко капки лимонов сок.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ MAГИ   11.02.07 15:59
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Жe   11.02.07 19:09
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ magi   12.02.07 15:55
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Жe   12.02.07 23:16
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Eдин.Kиxoт   13.02.07 09:51
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Жe   13.02.07 21:43
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ mimensita   11.02.07 19:11
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ raлa   12.02.07 11:13
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Stefanie   12.02.07 11:59
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ SimplyAVEN   12.02.07 21:05
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ kristinBG   12.02.07 22:45
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Djasta-Prasta   13.02.07 15:54
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Lillie   13.02.07 16:04
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Wildberry   13.02.07 14:22
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Djasta-Prasta   13.02.07 15:51
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Lillie   13.02.07 16:03
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Lillie   13.02.07 16:07
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Djasta-Prasta   13.02.07 16:21
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Lillie   13.02.07 16:42
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Djasta-Prasta   13.02.07 16:50
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Tina   13.02.07 23:08
. * Tина Eли   14.02.07 10:03
. * Родна реч омайна, сладка Eдин.Kиxoт   14.02.07 10:29
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ ella   14.02.07 10:34
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Tинa   14.02.07 18:36
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ Eдин.Kиxoт   15.02.07 11:28
. * Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ ***   15.02.07 18:03
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.