Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:36 20.09.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: MAГИ]  
Автор Wildberry (bitter)
Публикувано13.02.07 14:22



Аз ги обичам натюр! Начукани с черен пипер и сол и на скара.

Понякога ги мариновам в сос Уорчестър и малко скълцан чесън.

Empta dolore docet experientia..


Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Wildberry]  
Автор Djasta-Prasta (Познат)
Публикувано13.02.07 15:51



Може и да добавиш магданозец, или бяло винце да престоят в хладилника 4-5 часа.



Дрън и бръм, всеки ден и нощ.

Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: kristinBG]  
Автор Djasta-Prasta (Познат)
Публикувано13.02.07 15:54



И стават жилави, незабравяй да ги начукаш



Дрън и бръм, всеки ден и нощ.

Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: MAГИ]  
Автор Lillie (not responding)
Публикувано13.02.07 16:03



Моята любима рецепта е без мариноване.

Вземаш пилешки гърди или пилешко бон филе - замразени или охладени.
След размразяване ги измиваш, поръсваш със сол и подправки - червен и черен пипер, някоя подправка за печено пиле (може и по-люти).
Ако са гърди, нарязваш ги на късчета. Бон филето няма нужда. Задушаваш го на тиган, добавяш соев сос (да не е солен). По желание може да се добавят нарязани на ивици задушен лук и моркови, а също и гъби. След като добие златист оттенък, се слага в тавичка и после се пече при температура 220-200 градуса (с тенденция към намаляване) на фурна. Тавата може да е покрита с готварско фолио, може и без. Преди да го сложим във фурната, се приготвя бял сос.
За соса са необходими следните съставки:
- краве масло - 1-1,5 суп. лъжици
- топено сирене френско - 3 кубчета (за 1 порция гърди или бон филе)
- заквасена сметана Данон - 1-2 суп. лъжици
- брашно - 1-2 суп. лъжици (на око, зависи от желаното количество сос и консистенция)
- бяло вино/вода
- по желание босилек
Кравето масло се разтопява в малко тиганче или тенджерка, добавя се брашното като се разбърква непрекъснато. След това консистенцията може да се разреди с малко вода. Добавят се кубчета топено сирене и се смачкват, за да се смесят със съставките (може и от онова немско/френско в кутии - Рама и подобните му - натурално или със зелени подправки). Добавя се бяло вино и/или вода и накрая заквасена сметана. Сместа непрекъснато се разбърква, след което се изсипва равномерно в тавата с пилешкото, и после се пече във фурната.
В зависимост от количеството сос пилешкото, приготвено по този начин, става много сочно. Казвали са ми, че има вкус на фрикасе или нещо подобно.

Редактирано от Lillie на 13.02.07 16:13.



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Djasta-Prasta]  
Автор Lillie (not responding)
Публикувано13.02.07 16:04



Бон филето може и да не се чука. Но ако са гърди - задължително





Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Lillie]  
Автор Lillie (not responding)
Публикувано13.02.07 16:07



Да, забравих за магданоз. Добре че джастапраста ме подсети.



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Lillie]  
Автор Djasta-Prasta (Познат)
Публикувано13.02.07 16:21



А може ли и друга сметана не на Данон че тая фирма нещо не ми харесва
.



Дрън и бръм, всеки ден и нощ.

Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Djasta-Prasta]  
Автор Lillie (not responding)
Публикувано13.02.07 16:42



Може и друга. Със соса може да се импровизира


Впрочем, темата не бе за бон филе, а за пържоли - "малка" подробност, за която случайно забравих



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Lillie]  
Автор Djasta-Prasta (Познат)
Публикувано13.02.07 16:50



Може да правиш и ипровизация, какво като не е за пържолки.

Аз ти разрешавам

Дрън и бръм, всеки ден и нощ.

Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Eдин.Kиxoт]  
Автор Жe (бивша асдф)
Публикувано13.02.07 21:43



Аз явно съм имала предвид солен соев сос (Pearl River Bridge, но това са подробности).

Редактирано от Жe на 13.02.07 22:56.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.