|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
|
|
Автор | MAГИ (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.02.07 15:59 |
|
Сподете как приготвяте пил. пържоли, смятам да жзема филе от пил. гърди .Иска ми се преди това да и мариновам , моля кажете как ги правите.
| |
Тема
|
Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
[re: MAГИ]
|
|
Автор |
Жe (бивша асдф) |
Публикувано | 11.02.07 19:09 |
|
За марината: чесън, зехтин, розмарин & соев сос. След като престоят няколко часа, запържват се в загрята мазнина + 100 гр. коняк & ч. л. мед (като честичко се обръщат, за да поемат).
Резенчета тропически плодове (портокал, ананас) за гарнитура.
Ако пържолката се нареже на кубчета и се позапържи в сос от черен боб - пак харно.
И т.н.
| |
Тема
|
Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
[re: MAГИ]
|
|
Автор |
mimensita (непознат
) |
Публикувано | 11.02.07 19:11 |
|
Аз преди известно време си " откраднах " идея за такава благинка от едно предаване - оригиналната рецепта беше с марината само от майонеза , кетчуп и мед , примерно на една кутийка майонеза 2 -3 с.л. кетчуп и лъжичка , две мед , но на мен ми беше безсолно и безвкусно , затова си я забърквам и с пикантина , черен или бял пипер , соев сос , горчица и каквото още се сетя като огледам наличните подправки Слагаш филенцата директно , без да ги начукваш поне за час - два , а може и за по - дълго , с колкото разполагаш . Преди да ги приготвиш ги начукваш в едно найлоново пликче , защото инъче много пръска от маринатата. И от опит знам , че най - добре стават на дървени въглища , но и на ел. скара са добри
| |
Тема
|
Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
[re: mimensita]
|
|
Автор | raлa (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.02.07 11:13 |
|
дори да ги панираш само с брашно ,е можеш и в сместа- яйца ,бира и брашно стават също вкусни. Бон апети!
| |
Тема
|
Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
[re: MAГИ]
|
|
Автор |
Stefanie (непозната) |
Публикувано | 12.02.07 11:59 |
|
Аз ги правя така: пържолките леко се начукват, за да са равномерно изтънени, поръсвам ги с подправки по избор и ги топвам последователно в брашно, яйце, разбито с малко водичка и накрая в галета, разбъркана със сусам. Пържа до зачервяване, като внимавам котлонът да не е прекалено силен, защото отвътре могат да останат сурови, ако месото е по-дебело.
Резултатът е сочно месо, обвито в златиста хрупкава коричка.
| |
Тема
|
Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
[re: Жe]
|
|
Автор | magi (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.02.07 15:55 |
|
А сол слага ли се?или след приготвянето се посоляват.
| |
|
вариант 1: мариновам в бяло вино, сол, ерен пипер и каквито други подправки обичате - аз често ползвам мащерка
вариант 2: в горчица и кетчуп, предварително осолени и опиперени
вариант 3: пека само с мазнина и още горещи ги заливам с любим английски сос за месо: мазнина и бира се кипват, добавят се 2-3 лъжици кетчуп и 2-3 горчица, на тих огън се вари 10-15 мин до получаване на хомогенна смес - бърка се през това време. можеш да променяш съотношението кетчуп/горчца, зависи колко пикантно обичате. заливаш изпеченото месо и го захлупваш за половин час да поеме, става невероятно вкусно
| |
|
Понякога правя шницели от пилешки пържоли, като първо разстилам месото с остър нож, после мариновам само в сок от лимон. Е, може и малко сол. Панирам и пържа. След това има съвсем лек лимонен вкус.
Рецептите вного ми харесаха, и в най-скоро време ще мариновам и с горчица, и другите подправки. Благодаря ви !
| |
Тема
|
Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
[re: magi]
|
|
Автор |
Жe (бивша асдф) |
Публикувано | 12.02.07 23:16 |
|
Соевият сос е достатъчно солен, но ако желаеш да осолиш допълнително, нищо не ти пречи.
| |
Тема
|
Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ
[re: Жe]
|
|
Автор |
Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия) |
Публикувано | 13.02.07 09:51 |
|
Не всеки соев сос е солен. Тук навсякъде има два отчетливо различаващи се вида: кечап манис е сладък, а кечап азин е солен.
Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|