Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:32 02.07.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Аз си удържах... на какво???нови [re: Ивaнyшka]  
Автор Eндъp (Говорител)
Публикувано26.05.04 10:10

А Кире - има точно два типа хора - едни дето се бият в гърдите ква голяма работа са и такива дето наистина са голяма работа. Те обикновенно тихо си вършат работата.
От хората, свършили НЕЩИЧКО, единствено на Пощаков не мож му затвори устата.
Напиши ми на лични какво по-точно е свършил всеки от нас, номерирано. Да за няма недоразумения.
Благодаря за вниманието.

Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го постигнеш...

Тема Re: Аз си удържах... на какво???нови [re: Eндъp]  
Автор Ивaнyшka (х'адаш)
Публикувано26.05.04 10:19

Номерирано се описват нещата в договор. Договор така и несключихме. Мразя да се обяснявам след като съм направил нещо какво съм направил и защо трябвало да ми се плати. Каквото станало - да си е за благото на фендъма.
Писах си кога и защо се отеглям. Приказката за приятелството и сиренето е известна.
Казах само - помислете за МАГ, той определено го е закъсал откъм пари и здраве (то често е свързано).
Аз спирам всякакви разговори за пари и проекти.

Небето вижда! - пишеше една известна авторка.

Сайтът за нова българската литература

Вече ТРИ години.

Тема Re: Кой всъщност е модератор в Клуб Фантастиканови [re: lkew]  
Автор Halleck (бъдещ инжeнер)
Публикувано26.05.04 15:29

"Виж, пич." Приятелски съвет преди да напишеш нещо си мисли че го казваш на човека в очите , защото някой ще ти потърси сметка за писаното не в нета, а в очите.

Nothing is as bad as it seems

Тема Re: Кой всъщност е модератор в Клуб Фантастиканови [re: Kopo]  
Публикувано26.05.04 15:43

Та как от едно мнение от нормален човек станах половин човек за теб ? Толкова ли лесно си мениш критериите за хората?
Защо форума е частен :
1.Защотото правилата не са равни за всички
2. Мнението на някои е постулат божи срещу, който не може да се скача ето ти го примера за Бюджолд като най-пресен.
3.Толерират се явни личностни обиди от едни към други хора та да става сеира.

Тема Re: Кой всъщност е модератор в Клуб Фантастиканови [re: Halleck]  
Автор Mist (flaming)
Публикувано26.05.04 17:14

пич, от целия постинг обръщението ли намери за най-важно да коментираш?
че и него си го изкоментирал кат кучето на нивата, на лозето и на бостана.

приятелски съвет: нищо не е толкоз лошо, колкото изглежда.

---
torches still alight

Тема Re:нови [re: Halleck]  
Автор firefox (distant)
Публикувано26.05.04 17:47

"1.Защотото правилата не са равни за всички"
- дай пример

"2. Мнението на някои е постулат божи срещу, който не може да се скача ето ти го примера за Бюджолд като най-пресен."
- мнения се аргументират, оспорват, защитават, приемат, неприемат и т.н. в тоя дух; тва ти е най-общо интерфейса към обекта мнение, скачането не се прилага;
специално темата за Бюджолд не е НИКАКЪВ пример - теми са затваряни на 100-ния постинг (макар и много рядко, ИМЕННО защото често се "скача" срещу буквализма при прилагането на това правило), затваряни са и на 120-150 (жалко, че глупавото дирене не работи като хората и архивите са така прее**ни); ВСЯКА тема след стотния си постинг става прицел на правилото, и конкретното изпълнение става тогава когато бъде забелязана (поне засега затварянето не се прави чрез скрипт)

"3.Толерират се явни личностни обиди от едни към други хора та да става сеира." - ооо да, това го има - най-често толерирани са теми като тази, в която пишем сега - теми които започват с личностни обиди и продължават в същия дух; вече въобще не ми пука, дали авторът им се усеща кого и как обижда - всички подобни изцепки се толерират само и само да няма конфликт на интереси, да няма обвинения в цензура и саморазправа; МЕКО ВИ Е МОДЕРИРАНЕТО, тва искам да кажа, щото имам възможността да го оценя, всичко, което се случва тук е букварски пример за това как като подадеш пръст, ти отхапват ръката;

и накрая:
"преди да напишеш нещо си мисли че го казваш на човека в очите"
много добро правило. а ти спазваш ли го? или може би ЦУП?

"Hell is the absence of God."

Тема Re: Кой всъщност е модератор в Клуб Фантастиканови [re: Halleck]  
Автор Kopo (тъп, но упорит)
Публикувано26.05.04 17:53

Мишев, все още не съм готов да те обявя за "половин" човек, честно.
Просто съм изненадан от постингите ти в тази тема.
Фокса е отговорила много добре на въпросите ти, не виждам какво още да добавя аз, освен че дори при сегашното модериране има вой за цензура и контрол, помисли сам какво ще се развихри, ако се започне ограничаване на личностните обди "отгоре".

TANSTAAFL

Тема Re: Вятърът на променитенови [re: Цeнтъp Упpaвлявaщ П.]  
Автор Kopo (тъп, но упорит)
Публикувано26.05.04 18:03

Аз съм под напрежение - вярно си е. Постингите ти ги четох и нищо не разбрах - какво точно искаш от тоя форум?
И защо си решил, че твоето виждане какво да се промени трябва да е меродавното?
Както си забелязал - всеки тук си казва своето, доколкото му се отдава.
Как да се промени клуба ли - ами беше то подмятано тук и там в отговорите на "бунтовните" ти вопли, не успя ли да схванеш?
И последно - ако на моите постинги към теб трябва да се лепне етикет "затлачване на тема", как би трябвало да се квалифицират твоите собствени в темите за Бюджолд, Пратчет или ,опазил ни Боб, Джордан.

TANSTAAFL

Тема Re:нови [re: Halleck]  
Автор lkew (emotional towel)
Публикувано26.05.04 18:16

Използвах обръщение, свидетестващо уважение и надежда индивидът отсреща да е готов да чуе чуждо мнение. В средите, в които аз прекарвам времето си, нарицателното "пич" се използва за хора над другите, лидери или талантливи апокрифни мислители.

Не съм искал да те засегна. Изобщо не виждам с какво може да съм го направил. Извинявай. :/

И смятам, че обръщението не е най-важната част от постинга ми.

*_*

Тема Re:нови [re: firefox]  
Публикувано26.05.04 18:59

Всичко , което съм писал тука или на което и да е друго подобно място го мисля и никога няма да се отметна от него.Така че който иска да ми се сърди прав му път.Идеята ми беше общо взето следната:
Тук поне от моите наблюдение точно такова нещо като защита на мнение рядко се среща. Имаме тема не е важно дали автора е добър или слаб всеки има право на мнение в/у даден автор или произведение.Но когато някои каже че Бюджолд е примерно четиво което не му харесва като Тим и Киро всичко живо им скача на главите с лични обиди + ти какво разбираш от това или онова. Накрая се получава Киро е лош защото не харесва даден автор.Тоест форума харесва този или онзи автор, което не е правилно според мен. И това става по мнението на определена група от хора. Аз съм за яката балтия за всичко, което не му е мястото тука т.е. на повечето от темите които не са за фантастика както и глупавите такива , които са от сорта линк и после 10 мнение -"ей колко яко". Да си има отделна тема отгоре дето да се пускат линкове и толкова.Да се въведе строга регламентация , кое да се забърсва под мотото не е фантастика , да не се допускат лични обиди от сорта на такива за миризми , роднини и т.н. Дето се казва тука нема ред и то по най-лошия начин - ред за едни анархия за други.

та това го видях в правилата :
1. Абсолютно недопустимо е във форума да се говори за реклама, спорт или политика.
2. Абсолютно недопустимо е да се отправят лични обиди към участници във форума.
3. Желателно е да не се водят лични разговори във форума, за целта има "бележки", email, icq, irc, кръчми и т.н. Забележка - в UniBG (irc.spnet.net примерно) има канал #fantastika специално за изясняване на такива неща... Както и за по-бурна дискусия на тема фантастика...

по т1 модератора пуска тема за политика - темата за упадъка в САЩ
по т2 Киро си изнесе камара лични обиди примерно от Мариана последствия няма да има
по т3 темата 42* трябва да бъде затрита като чат м/у фенове на Адамс. Основното мото за прогреса е добре ама другото си е празнословие от всякъде

Та за финал или да е абсолютна анархия или поне реда да е по строг и Велин като не може да гледа тука да се избере друг модератор дето да може да гледа по-често.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.