|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Нямам нервите да чета цялата
[re: Meчo]
|
|
Автор | XBП (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.10.03 19:30 |
|
Аз също не съм сигурен в момента как е, но преди няколко месеца именно Пършевица оцветяваше йода в синьо.
1. Вероятно става въпрос за удължаване на стационарната фаза на ферментацията, зависеща от особеностите на използваните щамове от двата вида и съотношението между тях, което между другото отговаря на рамките, установени в българския стандарт за кисело мляко.
2. Доколкото знам се изкупува от цяла България, от ферми и млекосъбирателни пунктове, като има строги изисквания по отношение качествата на изкупуваното мляко. Не знам точния брой райони, но при всички положения да твърдиш, че няма изкупуване, защото ти не си чула, не е много сериозно.
3. Казах всичко по тази точка. Опита наистина е елементарен и всеки, който се съмнява може да си го проведе. Йода дава синьо-виолетово оцветяване при наличие на скорбяла, сиреч нишесте.
4. ОК
5. Ако един производител иска да продава добре продукцията си той първо проучва вкусовете на пазара, на който смята да продава, за да се съобрази с тях. Така че няма особен смисъл в това да съобразяваш продукцията си с европейския вкус, ако ще продаваш в България. Да не мислиш, че Данон продава в целия свят едни и същи продукти? В този контекст Данон е на първо място като пазарен дял и в България - така че не ми звучи издържана тезата, че продуктът не е съобразен с българския вкус.
Естествено, че млякото произведено в промишлени условия няма вкуса и качествата на домашно, но това не важи само за Данон в случая. А хората отраснали с домашно кисело мляко, по тази логика няма да станат фенове на която и да било друга марка мляко. Между другото познавам хора, които са свикнали само с купешко мляко и силно неодобряват вкуса на домашното...
| |
Тема
|
Драги ми Българино и Лайноне,
[re: бълrapин]
|
|
Автор | XBП (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.10.03 19:46 |
|
Забавни сте, наистина.
Но въпреки това разговорите с вас стават отегчителни - въртим се в кръг.
| |
Тема
|
Re: Драги ми Българино и Лайноне,
[re: XBП]
|
|
Автор | бълrapин (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.10.03 11:57 |
|
Спокойно, докато има нагли и нахални производители, позволяващи си да фалшифицират еталонни български продукти, ще има.
| |
Тема
|
Re: Данон /пак/ се изложиха
[re: бълrapин]
|
|
Автор |
Dideto (spring) |
Публикувано | 07.10.03 13:43 |
|
хехе по-добро от Данон няма!
не само заради хигиената, но ако тръгна да ти обяснявам ще ми трябва доста време.
Само един факт ще кажа и то е че всички БГ фирми слагат в киселото мляко сухо, което е от Украйна и е доста опасно заради радиацията. Единствено Данон внасят ор Швейцария.
От БГ Кисели млека добри са само ЕлБи и Фибела, останалото е опасно меко казано
| |
Тема
|
Re: Данон /пак/ се изложиха
[re: Aлeдap]
|
|
Автор |
Dideto (spring) |
Публикувано | 07.10.03 13:46 |
|
ами това зависи от закваските и това че не е кислео след срока на годност не означава че е добро за консумация.
Вкусово не се променя, но не е добро за консумация след срока
| |
Тема
|
Re: Нямам нервите да чета цялата
[re: ceyeнин]
|
|
Автор |
Dideto (spring) |
Публикувано | 07.10.03 13:56 |
|
сори, ама "на баба" млякото се прави в Данон - Сердика, но не е продукт на Данон. Правиш ли разлика между марка!
Това че се прави в тения завод не значи че е техен продукт.
Когато сложат логото на "ДАнон" , тогава може да се говори за техен продукт.
Това е продукт разработен за нискоценевия сегмент на пазара и Данон не може да си позволи да слага марката си на него, щото има некви правила. ама и да пиша незнам дали ше разбереш.
Всички продукти на Дано които се произвеждат в БГ, са направени специално за България и технолозите са Българи. Европейскич срок на годност за свежи бели млека е 23 дни, в БГ все още е 21, някои са на 15 дни
| |
Тема
|
Re: Нямам нервите да чета цялата
[re: Meчo]
|
|
Автор |
Dideto (spring) |
Публикувано | 07.10.03 13:58 |
|
Данон е единственото мляко, което е добре да се дава на бебета!
| |
Тема
|
Re: Нямам нервите да чета цялата
[re: lainon]
|
|
Автор |
Dideto (spring) |
Публикувано | 07.10.03 14:01 |
|
йогурт е 100% българска дума и точно така са казвали на киселото мляко, уважаем/а
| |
Тема
|
Re: Нямам нервите да чета цялата
[re: Dideto]
|
|
Автор |
Meчo (пухкава) |
Публикувано | 07.10.03 16:15 |
|
ами кой го каzа това?
Life is only a transient transfection
| |
Тема
|
Re: Данон /пак/ се изложиха
[re: Dideto]
|
|
Автор | Bulgaricus (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.10.03 16:19 |
|
Данон могат да правят кисело мляко точно толкова колкото ние българите можем да правим да речем шампанско или уиски![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/tongue.gif)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
|
|