|
Тема |
Re: Домашна пастърма. [re: veselina vasilevapup] |
|
Автор |
Asen38 (ентусиаст) |
|
Публикувано | 11.11.10 14:35 |
|
|
Bеселина, щом някой така го е написъл сигурно е знаел защо.
Следното: на теб ти е необходима тази КАША за намазването на месото и тогава:
аз смилам много фино зърната и заливам получината "пудра" с бяло вино /може и с вода/ и на сутринта внимателно изливам течността, взела горчивината.
Чимена е малко понабъбнал и като прибавиш останалите подправки се получава доста гъста каша. Трябва ти!
Аз поставям филетата /месото/ върху Backpapier / обуваш си хирургически /гумени / ръкавици и мажеш щедро месото със сместа. Оставям приготвеното месо да прележи една вечер - да позасъхне, да се попрелепи /закрепи/ на месото иначе ако е още влажно след като го провесиш, подправката ще се свличе и няма да е равномерно овкусено.
Аз съм противник на суровите яйца /произхода им е неизвестен/
Подправките са си по твой вкус. Аз смесвам груб чер и червен пипер, малко чесън, малко от поправките на прованс /вместо чубрица/.
Малкото е понякога - повече /достатъчно/ Това е, аз така го правя
|
| |
|
|
|