|  | | 
| 
          | 
              
                | Тема |  Re: Sapiens [re: Sapiens] |  |  | Автор | AGLER () |  |  | Публикувано | 12.08.09 20:04 |  |  |  | 
        
 маринован и зрял при специфични условия, което го прави невероятен деликатес - месо, което "се топи в устата"...
 
 
 
 Най голямо значение за прошутото и хамона има подбора
 на свинете а не толкова условията на зреене. Най известният испански хамон
 /носеше името на накякво "черно" /негро/ място и свинете от там се
 отглеждат само в свободно състояние и се хранят основно с жълъди. При италианците  също най важното е подбора на свинете. За прошуто се
 използват само свине над 150 килограма и от определени породи. За най добро се смята прошутото "Сан Даниеле".
 
 
 
 
 |  |  |  |  
 |   | 
 |