|
Тема |
Re:Sapiens [re: Silverado] |
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
|
Публикувано | 16.08.09 23:41 |
|
|
Принципът е - всяка билка или поправка, която е много силноароматна, както например мента, джоджен, босилек, е много по-наситена като аромат когато е сушена и за предпочитане е да се ползва сушеният вариант.
Разбира се, не и лятно време, когато има в изобилие пресни зелени подправки.
Това, обаче, не се отнася до магданоза и копъра - те почти си губят аромата при сушене, затова е най-добре да се съхраняват или във фризер, нарязани на ситно, или в бурканче, смесени с достатъчно много сол, което пне е много удобно, защото не можеш да сложиш много магданоз, примерно, без да сложиш многото сол, която върви с него.
Това ми напомя да постна една фантастично хубава универсална подправка, която се правди точно в този сезон. Подправка Оля.
Колкото до калоферчето, твърде много хора не знаят за съществуването му и за това, че е една от най -"кралските" български подправки.
Единственият й дефект е, че има отчетлив горчив привкус, който се проявява ако употребиш малко по-голямо количество.
Не става за сушене, пробвал съм. Губи голямата част от вълшебния си аромат, макар че е от типа на джоджена и босилека по сила на аромата.
А наистина прилича на лопатка, със ситно назъбване отстрани на листото.
за калоферчето най-добре е да се нареже на ситно и да се съхрани в кутийка или пликче във фризера.
"Неназованите неща не променят смисъла си"
|
| |
|
|
|