|
Тема |
Re: Хайде помагайте - ЗАЕК ИЗНЕНАДА! [re: Цвeти] |
|
Автор |
w_pooh (само наблюдава) |
|
Публикувано | 10.01.05 17:11 |
|
|
Зайци продават във всички големи магазини - замръзени. Например от Метро. Размразява се, измива се, разфасова се на порции и се поставя в глинен гювеч или йенска тенджера. Нарязва се около 1 кг. лук, 4-5 моркова, 1 глава чесън, 1 листо дафинов лист. 10 зърна черен пипер, 100 г. червено вино, 5-6 с.л. олио, 1 чаша вода, червен пипер или малко доматено пюре и сол. Гювечът се затваря и се обмазва капакът с тесто. Във фурната се пече около 4 часа на 180 градуса. Става много крехко и е страхотно. Това е когато се използва питомен заек. Ако е див, процедурата е по-сложна, защото 24 часа трябва да кисне в марината. За това ти препоръчвам само питомен заек. Въобще не мирише месото на заека. Хората имат погрешно впечатление за това. Може и да се пече на фурна, като се пълни с плънка, но зависи как се пече - може да стане и доста сух. За това ти препоръчвам гювеча....
|
| |
|
|
|