| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Люцерна. [re: xyaнджи] | 
                 |  
| Автор | 
Люб (свирчо) | 
 |  
| Публикувано | 01.03.04 05:53 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Здравей,
 
 мерси  
 
 >Интересува ме къде прочете, че канванина е в кълновете...
 
 В първия сайт от предната бележка. 
 Ако отидеш в www.pubmed.com (огромна библиотека за медицина), можеш да намериш за съдържанието на канаванин в л. - 2мг./г..
 
 >... и те трябва да се консумират след 7 дена...
 
 За това също в първия сайт, а и в друг форум. Само не намерих конкретно научно. 
 В , пише че повечето "бобови" имат ензим/и, които могат да разлагат канаванина (по време на кълненето предполагам) на пикочна к-на и L-Canalin, който обаче можел да блокира (вече като оксим) пиридоксалфосфаткиназата, с което и активирането на вит. B6 ... Тя пак стана една. :-) При бланширането обаче тоя мискинин (L-Canelin) би трябвало да се разпада... Ще потърся още за L-Canelin и ще ти пратя бележка, да не се разводнява темата повече. 
 
 Предполагам че при малка употреба, както пишеш - грамове, не вреди . 
 
 Поздрав !
   Редактирано от Люб на 01.03.04 06:13. 
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |