|
Тема |
Re: Своге сушард [re: Изyмeн] |
|
Автор |
Pechenia (нема лабаво ;-) |
|
Публикувано | 08.11.07 17:21 |
|
|
Жалко е вместо да изтъкваш доводи и факти, да нападаш опонента си. Това е част от културата и възпитанието на един човек (и то с претенции в научна сфера) - да спори интелигентно и ефективно. В твоя случай освен че не ти прави чест като личност, снижава и без това ниското ниво на аргументацията ти.
Колкото до доказателствата за безопасноста на аспартама, ето една извадка:
"Колко изследвания са правени досега и какви са резултатите?
Ще се опитам да отговоря на въпроса. Успях да науча крайните заключения на около 166 изследвания, проведени върху аспартама в периода 1976 г. - 1998 г. От всички тях, 74 са спонсорирани от корпорации, произвеждащи аспартам, а останалите 92 от независими огранизации. 100% от всички корпоративно финансирани изледвания имат потвърдена безопасност на продукта. 92% (84/91) от независимите изследвания съобщават за поява на проблеми, вследствие консумация на аспартам. От седемте неспоносрирани изследвания, не намиращи вредни страни при употреба на аспартам, шест са проведени от американската Администрация по добавки в храни и едно е публично писмо с явно "поръчков" характер.
Относно по-горе споменатата Администрация, която одобрява добавянето на аспартам в сухи храни на територията на САЩ през 1981 г. ще спомена само, че директорът й по онова време успява да наложи мнението си след дълга борба. Точно три месеца след като този му успех да издейства премахване на забраната за влагане на аспартам в напитки, директор Хъл Хейс приема пост на консултант по разплащанията в компания, притежавана от собственика на патента за аспартам в САЩ."
Линка от цитата: "http://www.bb-team.org/articles/1401/"
И във двата материала които съм цитирал е обяснено като за грамотни хора кое и защо е опасно. Има обяснение и защо примера който си цитирал (със съдържанието на метанол в плодове и зеленчуци) е езуитски. Ако не можеш (или не искаш) да го разбереш, поне не се опитвай да вкарваш и други хора в заблуда.
И накрая - за дискусията в клуб Химия. Ако имаш приемливи, документирани и обосновани доводи, те ще бъдат възприети където и да ги напишеш. Ако нямаш такива, или предпочиташ да извърташ спора до лични нападки, нивото ти на спор ще си остане ниско, независимо дали ще се спори тук, в БАН (работя между другото и в Института по биофизика, като компютърен специалист и комуникирам с достатъчно образовани по темата хора), в Кралската академия на науките или където и да е.
чети и дишай по-леко
|
| |
|
|
|