|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема
|
Кой е любимия сорт?
|
|
Автор | Asen38 (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.07.08 00:11 |
|
Знам че доста наивно поставям въпроса, но много ме интересува на кой сорт де отделя най голямо внимание, кой е най предпочитания?
| |
Тема
|
Re: Кой е любимия сорт?
[re: Asen38]
|
|
Автор | Дидo (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.07.08 07:23 |
|
А за кой плод питаш?
| |
Тема
|
Re: Кой е любимия сорт?
[re: Дидo]
|
|
Автор | Asen38 (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.07.08 01:03 |
|
Драги Дидо, попитах за лозарски сортове.
Кои са предпочитаните сортове грозде? По ме интересуват не винарските а тези за пресна консумация
| |
Тема
|
зависи
[re: Asen38]
|
|
Автор | бaш мaйcтopa (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.07.08 13:46 |
|
Всеки човек има свои вкусове.Мисля че си закъснял със сеитбата тази година.Най-добре би било лично да пробваш десертните сортове и който ти допадне на него да наблегнеш.
| |
Тема
|
Re: зависи
[re: бaш мaйcтopa]
|
|
Автор | Asen38 (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.07.08 18:57 |
|
Въпроса ми не зависи от сезона. Все ще му дойде подходящото време, и затова исках предварително да се информирам. Разбираш че не мога да засявам нещо което го нямам.
Ще ми е неприятно, ако въпроса ми ви е смешен и с него ви досаждам.
Знаеш ли, ако можех да пробвам различните сортове, нямаше да ви безпокоя.
Но ти благодаря много, че ми обърна внимание
| |
Тема
|
Re: кой е най предпочитания?
[re: Asen38]
|
|
Автор | бaш мaйcтopa (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.07.08 21:40 |
|
кой е най предпочитания?
По БДС това е кардинала.Дава най-много грозде от всички други сортове.
Според мен хамбурският мискет-въпреки че това е винен сорт.С отлични вкусови качества.Като престои 2-3 месеца в мазата и избяга водата -става още по вкусен.
Но това е мое мнение.
| |
|
Всеки си има любим сорт. При мен е Хамбургски мискет. Освен това много ми харесва, не се сещам за точното име, мога да проверя един сорт бяло грозде без семки. Години наред се опитвам да завъдя Кардинал. Тази година открих в Mr. Bricolage доста десертни сортове. Взех си по две лозички:
1. Мискет Италия
2. Болгар
3. Афуз Али
4. Хамбургски мискет
5. Кардинал
За винени сортове взех Мерло, Каберне и Шардоне по две лозички.
Малко по късно, вече април, когато си мислех, че е доста късно, във влака видях един човек, който носеше лозички. Питах го какъв сорт са и той ми каза, че е Брестовица, от пазара в Стара Загора. Две седмици подред търсих по пазара въпросния сорт и към края на април го открих. Купих си една лозичка, освен това купих и една Мавруд и една Шевка за вино. Макар и толкова късно - всички се хванаха, като Шевката поникна чак тази седмица. Вече я бях отписал. За сметка на това едната Афуз али изсъхна, Брестовицата и Мавруда и те не вървят на добре.
Мисълта ми е да пробваш. Най-различни. Нищо не губиш - 2-4 лева на лозичка най-много. И ако искаш да се хванат гарантирано вземай поне по два броя.
| |
|
Бъркаш,башмайсторе.Хамбургския мискет е десертнен, а не винен сорт.Спада към средноранно зреещите десертни сортове.На едното ми село имам няколко вече доста големи асми,брал съм по 140-150кг. от тях.Една година експериментирах и правих вино само от него,не че не става,но е доста по-слабо и си личи,че е от десертно грозде.Иначе е страхотно за прясна консумация,а ако имаш повече,направи си само ракия от него,без да точиш вино.Дава страхотен аромат.
| |
Тема
|
Re: Пробвай
[re: spasss]
|
|
Автор | Asen38 (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.07.08 11:15 |
|
Много благодаря на всички за ценните съвети, заслужи си да ви попитам.
Ще се опитам през есента да намеря Кардинал и Мискет Италия. Другите сортове тук не ги познават. Жалко че не мога да се доберя до другите български сортове.
Но и аз да направя добро - при новите /младите/ лозички при нас се практикува така, че на нежните ръстения се помага с редовно поливане, често и леко наторяване, защото коренчетата им са още много финни. Така се казва тук. И е необходимо голямо търпение и доверие.
Защо се казва този сорт "Хамбурски мискет"? В Германия е непознат.
spasss, тези лозички са пръчки или са окоренени лозички или са дори и вече облагородени?
Радвам се че ми отговорихте и ме опътихте. Мерси и дано да имам успех в търсенето.
| |
Тема
|
Re: Защо се казва Хамбургски мискет?
[re: Asen38]
|
|
Автор |
mak8526 (непознат) |
Публикувано | 10.07.08 11:34 |
|
Защо така се казва не бих могъл да тикажа.Знам само,че е кръстоска от сортовете Александрийски мискет и Франкентал и получен в Италия в края на по-миналия век.В германия може да е известен под друго наименование,ще потърся и ако намеря,ще ти го изпиша.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
|
|