|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Пробвай
[re: Дидo]
|
|
Автор | Asen38 (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.07.08 01:00 |
|
Драги Дидо, знам ли какво искам. Моята представа или желание е да имам нещо което е вкусно и ще предпочета раннозреещо защото вигитацията ни е с цял месец след България. Ти имаш много, много сортове и ги разбираш тези неща: пръскане, борба с вредители. Аз бях щаслив с Othello, защото е сорт за мързеливи уж винари. Аз намерих форума благодарение на Киро.
Моята видинска лозичка не може да се опрашва, значи е ялова!
Значи, да е ранно /Кардинал и Хамбурски Мискет не ставали, заради ниската нощна температура/, да е вкусно и да е резисцентно срещу маната.
Знаеш ли драги Дидо, който се срамува да попита когато не знае нещо, ще си остане това което си е.
Благодаря ти за отзивчивостта ти. Как става това с разцепа и кога се прави?
Привет
| |
Тема
|
не може да е вкусно и ДОКРАЙ
[re: Asen38]
|
|
Автор |
Дekcтъp (добър психопат) |
Публикувано | 16.07.08 10:15 |
|
резистентно срещу маната. Ако е, значи е някакъв американски хибрид и си носи зестрата- гадния лисичи оттенък във вкуса.
нотхинг елсе маттерс
| |
Тема
|
Re: не може да е вкусно и ДОКРАЙ
[re: Дekcтъp]
|
|
Автор | Asen38 (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.07.08 18:09 |
|
Дekcтъp, ти може и да си прав, аз още не ги разбирам тези неща. А може би да те поуспокоя, ако напиша това което вече зная. Самия аз имам няколко от западноевропейските сортове и два американски.
Както написах някъде, в Западна Европа тези FOXTON- лози са от 1935 година забранени и много от сортовете са устоичиви на студ и на маната и пр. без да са американските хибриди от преди 100 години.
Аз си търся някой български сорт по простата причина да ИМАМ НЕЩО БЪЛГАРСКО, разбираш ме - малко патриотизъм т.е. национална гордост.
За мен не е съдбоностно, но така за джагажделък. Всеки се хвали с Родината си.
Аз навремето мислих, че най хубавите вина, ракии, салами, цигари и пр са българските. Е верно, МАСТИКАТА си е по добра от всички анасонови ракии.
Сега те моля да ми разбиреш желанието, просто искам да имам поне един сорт- представител на България - нали сме добри лозари и винари. Затова попитах.
Ако някой желае, може да помогне
| |
Тема
|
извинение
[re: mak8526]
|
|
Автор | бaш мaйcтopa (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.07.08 22:42 |
|
Имаш право мискета е десертно грозде.Вината е изцяло моя да подведа човека.И аз от 8 години живея по-чужбина инък съм от Горна Оряховица.Работя по-спомени.Но аз мисля както беше казал Кирето,че от старите сортове лози по-добри няма ако не-греша пак.Баба ми все говореше за някакъв сорт италианка.Имали са 8 дка. лозя. Повечето било от тази италианка.Що за сорт е?
| |
Тема
|
още по-темата
[re: бaш мaйcтopa]
|
|
Автор | бaш мaйcтopa (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.07.08 00:10 |
|
Що за сорт е това тунел мискет?Имало го в Кортенските бани.И още съседа ми работеше дълго време в Нова Загора и беще донесъл една лозичка що за модел беше чепките стигаха 50 см.много рехаво подобно на кардинала но-червенееше и хрупкаво като десертното.Знае ли някои нещо за този сорт?
| |
Тема
|
залагам си десния ташак, че
[re: бaш мaйcтopa]
|
|
Автор |
Kиpo (homo pro se) |
Публикувано | 17.07.08 09:03 |
|
от Хамбургския мискет става поносимо розенце, с уговорката, че наистина "двойните сортове" са компромис- хубавото десертно е до 18 процента захарност, а хубавото винено...да речем 23
Италианката е най-вероятно италиански Ризлинг, макар, че говоря наизуст- всичко може да е. За разлика от нас, италианците са си запазили повечето стари местни сортове. Виж темата ми за Карапапас в клуб " На пиячите"
| |
Тема
|
Re: Пробвай
[re: Asen38]
|
|
Автор | Дидo (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.07.08 08:32 |
|
Братле, за разцепа питай Киро. Той е спец. А аз тая година се издъних. Но той е развил тази тема във форума. Аз като се пробвах миналата година беше само по книга, никой не ми показа и имах 100% успеваемост. Тая година - само 30%. А за питането - прав си. За това ми харесва този форум - колеги, любители, напреднали, начинаещи - няма значение, важното е, че всеки иска да напредне. Поздрави!
| |
Тема
|
Re: Пробвай
[re: Дидo]
|
|
Автор | Asen38 (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.07.08 12:31 |
|
Да си жив и здрав. Киро е много услижлив и не е надменин.
Но сам да го направя- трябва ми смелост. Още няколко въпроси:
По кое годишно време се прави? Имали значение каква е подложката?
| |
Тема
|
Re: Пробвай
[re: Asen38]
|
|
Автор | Дидo (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.07.08 10:55 |
|
Аз самият не знам много. При мен беше "Късмета на начинаещия", че успях . Иначе ашладисвах през април. Подложката беше дивачка, но каква точно - не знам. Режа 2 - 3 см. над нивото на земята, или под спойката, ако вече е ашладисвано веднъж. Но ти прочети по книгите и дано да има някой да ти покаже. И пробвай на нещо малоценно или на откровена дивачка. Ако не успееш, поне ще се поочупиш. От миналогодишните ми ашлами едната ще даде 1 кофа грозде /май малко се изхвърлям/, сорта е "Самсон" по силистренски, иначе е познатото на всички "Сензо".
| |
Тема
|
Re: Пробвай
[re: Дидo]
|
|
Автор | Asen38 (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.07.08 17:59 |
|
Драги Дидо,
благодаря ти за съвета. Аз имам 2 книги /подарък от България/. Прочетох и разбира се нищо не разбрах. Кирето се опитва също да ми помага. Понеже нямам "дивачка" , ще се опитам на "Othello". Моите възможности не са така добри както е при вас.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
|
|