Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:14 26.04.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | (покажи всички)
Тема Re: Лечение с отрицателни йонинови [re: vedda]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано07.08.13 18:57



Отговарям в Раздумката и после ще изтрия постингите ни, за да не спамим.

"Совите не са това, което са..."


Тема БИЛКОВА СМЕС - РЕЦЕПТА ПРОТИВ РАКнови [re: *jull**]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано05.10.13 20:27



БИЛКОВА СМЕС – РЕЦЕПТА ПРОТИВ РАК
Предлагаме ви рецепта против рак, която може да се приложи заедно с официалното лечение. Тя помага най-вече при начален рак, но може да се прилага и в по-напреднал стадий.
Нужни са:
50 г сушена билка змийско мляко, 50 г бучиниш, 100 г пелин,100 г живовлек, 100 г имортела, 100 г жълт кантарион, 100 г корени от репей,100 г девесил, 100 г аир, 100 г глухарче, 10 флакончета по 40 г настойка от невен и 8 флакона по 100 г екстракт от гъба чага.
Змийското мляко и бучинишът (всяко поотделно) се сипват в бутилка (около 700 мл) и се заливат с половин литър водка. Съдът се затваря плътно и се оставя на топло за 2 седмици, като периодично се разклаща. Когато настойката стане готова, се вземат две 7-литрови тенджери, във всяка от тях се наливат по 5 л вода и се слагат на огъня. Когато водата заври, в едната тенджера се сипват пелинът, живовлекът, жълтият кантарион и имортелата, като се разбъркват, а в другата – смлените корени от репей, аирът, девесилът и глухарчето.
Съдържанието и в двете тенджери ври на слаб огън 20 минути, след това се изстудява, прецежда се в голям съд и суровината се изцежда. След това изцедената настойка от змийското мляко се добавя в готовата отвара, като се прибавят 10-те флакона настойка от невен и 8-те флакона екстракт от гъбата чага.
Всички съставки се разбъркват добре и се разливат в пластмасови бутилки от по 2 л. Настойката от бучиниш се прецежда в отделен буркан и от нея с шприц се впръскват по 20 капки във всяка бутилка. Сместа е готова.
Приема се по една супена лъжица 5 дни 3 пъти на ден един час след ядене. Следващите 5 дни – по 2 супени лъжици 3 пъти на ден един час след ядене. След това - по 3 супени лъжици 3 пъти на ден един час след ядене (докато свърши). А преди ядене (още от самото начало) се пие кислородна вода – 5 капки се разтварят в една супена лъжица вода и се приема 3 пъти на ден по време на цялото лечение.
Това лекарство е много ефикасно и се приема до пълно излекуване. През това време от менюто трябва да се премахнат прясното мляко,животинските мазнини, пушените продукти. Кисело мляко може да се консумира.




ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА БИЛКИТЕ - БИЛКОВА СМЕС ЗА ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ТУМОРИ
Този билков комплекс намерих в един руски сайт. Използва се за профилактика и лечение на различни видове тумори, вкл. САРКОМА, както и на доброкачествени тумори: полипи, папиломи, фиброми, миоми, мастопатии и други туморни заболявания. В сайта пишеше, че действието на този билков комплекс е нееднократно проверен.
Състои се от билките: змийско мляко, имел, аир и невен.

За приготвянето на настойката са необходими три 3-литрови буркана с пластмасова капачка.
1) Змийското мляко – събрано с корените – се измива, оставя се да се отцеди водата, след това се нарязва на ситно и се смила през машинка за месо.
3 кг от така приготвената суровина се разпределят в трите буркана поравно;
2) Листата и клонките от имела (желателно да се използва имел, паразитиращ по плодни дървета) също се смилат с машинката за месо – и така,докато се получи 3 кг готов смлян материал.
По килограм от приготвената маса се разпределя във всеки буркан;
3) Свежите цветове от невен също трябва да се смелят с машинката и получения 1.5 кг материал се разпределя по половин килограм в буркан, където вече сме насипали змийското мляко и имела.
4) След това се добавят в бурканите по 100 г свежи или ако нямаме – сухи, стрити корени от аир.
Змийското мляко, имела, невена и аир-а се смесват хубаво и се заливат с 50%-ов спирт, коняк или водка, в краен случай вино за тези, на които трудно понасят концентратите). Течността трябва да покрива билките и да е с 2-3см над нивото на растителната маса.
След като престои 3 дни, нивото на настойката в бурканите спада и трябва да се долее с алкохол до предишното ниво. Настойката се държи на тъмно и прохладно място в продължение на 7 дена (но не в хладилник!). Ако за настойката се използва вино вместо концентрат, след 7-те дена бурканите трябва да се преместят в хладилник.
През първите две седмици се взимат по 1 ч.л. от настойката 3 пъти дневно – 15-20 минути преди хранене. А след тези седмици – по 1 с.л.
Растителната маса не бива да се изхвърля. След като се отцеди и изпие настойката на първия буркан, изстисканото растително съдържание се залива с 1.5 л вряла вода , престоява 1 нощ, изцежда се и едва тогава вече може да се изхвърли суровината. Получената течност може да се взима по 2 с.л. по 3 пъти на ден преди хранене.
Аналогично използвайте и втория, и третия буркан. След това направете почивка от 3 месеца и повторете курса.
За да се достигне пълно оздравяване такива курсове трябва да се повтарят регулярно, редувайки ги с тримесечни почивки.

А за профилактика срещу развитие на тумори е достатъчно да се проведе един курс на година.

"Совите не са това, което са..."

Тема РАКЪТ Е ЛЕЧИМ В ПОСЛЕДЕН СТАДИЙнови [re: *jull**]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано25.01.14 18:38



Рак последней стадии излечим.
Поделитесь этим! Возможно кому то это спасет жизнь!

Мы недавно познакомились с чудесной женщиной, врачом-стоматологом, которой пришлось столкнуться с большими неприятностями: у неё двадцатилетний сын был болен раком спинного мозга, рак 4-ой стадии с саркомой. Пошли метастазы в мозг. Из-за того, что опухоль находилась в спинном и головном мозге, парень был не операбелен, и врачи сказали, что ничего не поделаешь, больше недели Илья не продержится.
Он не мог уже ходить и двигаться, в основном, всё время лежал. Его вес был 40 кг (при росте 178см). Тогда Ольга Михайловна (мама) взялась за лечение сына своими силами и методами. Начали они с очистительных процедур (клизмы), которые снимают раковую интоксикацию: на 2 литра воды добавлялся стакан свекольного сока + 1 ложка лимонного сока. Делались эти очистительные процедуры 2 раз в день в течение 10 дней. В это время Илья ничего не ел, а только пил немного воды.
Выходил из голода апельсиновым соком (полстакана), фрукты (яблоко, киви), позже две варёные картошки (пюре). Следующие три месяца сидел на безбелковой диете, кушал сырые фрукты, сырые и варёные овощи с растительным маслом и солью. Самочувствие улучшилось, начал набираться вес. Практически исчезла опухоль мозга, но начались отёки. Тогда Илья заметил, что лучше себя чувствует, когда кушает только сырую пищу. Случайно увидел передачу по ТВ «Званный ужин с сыроедом Алексеем Мартыновым», вдохновился, узнав, что существует такая система питания и решил стать сыроедом (через 10 месяцев безбелковой диеты). Это оказалось не так уж и просто. Он почувствовал, что существует эмоциональная и физическая зависимость от приготовленной пищи. Часто были срывы на варёную пищу, но всё же возвращался к сыроедению. В настоящий момент «стаж» чистого сыроедения у него около года. В результате, прошли отёки и опухоли. Вес поднялся до 78 кг. Снова поступил в институт и начал учиться. Сейчас, глядя на этого здорового парня, трудно даже предположить, что он года два назад умирал от последней стадии рака. Ольга Михайловна за это время помогла своими советами по изменению питания вылечиться ещё нескольким больным раком. Всем желающим излечиться от рака она рекомендует в обязательном порядке отказаться от продуктов с высоким содержанием белка: молока, мяса, яиц, бобовых, рыбы. А употреблять фрукты, овощи, желательно, в сыром виде. Так нужно питаться минимум год, а лучше лет 5, чтобы не было рецидивов. И, конечно, отбросить веру в то, что данное заболевание неизлечимо. Ниже прилагаю систему по лечению раковых опухолей, которая помогла Илье излечиться и затем выйти на полное сыроедение.

Противораковая диета доктора Моэрмана.
Со временем проблема возникновения раковых заболеваний у населения стран всего мира, к сожалению, становится все более актуальной. Вместе с этим человечество активно работает над решением данной проблемы. Свидетельством этому служит возникновение различных методик лечения и профилактики рака как медицинских, так и нетрадиционных. Большинство из них включают в себя системы питания, помогающие побороть и предотвратить рак. К таковым относятся системы питания по Ревичи, Герсону, Бройсу, Ниши, Гоулеру, Шаталовой, Гринизейшн и мн. др. Данные методы основаны, как правило, на вегетарианском подходе к питанию. К примеру, системы питания, как йога и аюрведа.
Одной из самых популярных, а главное действенных противораковых систем питания является диета Моэрмана. Этот доктор жил и работал в Нидерландах в ХХ веке и умер в возрасте 96 лет. Кроме того, что врач сам прожил долгую жизнь, он еще и помог сотням людей вылечится от рака. Свидетельством этого являются исследование метода, которое продемонстрировало, что среди 150 пациентов, больных разными раковыми заболеваниями, 115 излечились не частично, а полностью. Но, несмотря на положительные результаты работы Моэрмана, его метод был признан не сразу. Представители медицинских кругов поддавали сомнениям противораковую диету нидерландского доктора, аргументируя свою критику тем, что система слишком проста. В нее входят вполне доступные для каждого продукты, она несложная и неизнурительная. Моэрману удавалось исцелять даже самых безнадежных онкологических больных, которым врачи рисовали совсем нерадужные перспективы или вовсе отказывались их лечить. Признание общественности доктор получил в 1987 г, когда Министерство здравоохранения Нидерландов признало и утвердило метод Моэрмана. Противораковую диету Моэрмана также поддержал и дважды лауреат Нобелевской премии Л. Поллинг. Чем именно метод Моэрмана полезен для организма человека? Благодаря данной диете укрепляется иммунная система и стабилизируется обмен веществ. Это происходит по причине большого количества натуральных продуктов питания, которые человек принимает в пищу регулярно. Это овощи, фрукты, натуральные соки, зерновые. Изучим систему питания Моэрмана, предназначенную для больных онкологическими заболеваниями.
Завтрак должен состоять из: свежевыжатого сока из 2 апельсинов и лимона, хлеба (изготовленного из муки грубого помола).
Можно заменить такой завтрак овсянкой с фруктами и зеленым чаем.
Составляющие второго завтрака: яблочно-свекольный сок и фрукты.
На ланч допускается каша (из цельной крупы или нешлифованного риса), тушеные на пару овощи, немного сливочного масла, салат (заправка: сок лимона и салатное масло холодного приготовления) и фрукты.
Суть метода Моэрмана ясна, но чтобы подытожить, следует рассмотреть список как рекомендуемых продуктов, так и нежелательных при онкологическом заболевании. Можно употреблять:
Овощи в сыром виде или приготовленные на пару: стручковый зеленый горошек, картофель, петрушка, ревень, капуста (квашеная в том числе)
Фрукты; Натуральные соки из овощей и фруктов: апельсиновый, лимонный, яблочный, морковный, свекольный;
Зерновые: хлеб, крекеры только из муки грубого помола, нешлифованный рис, отруби из пшеницы, овсянки и ячменя, кукурузные и пшеничные хлопья;
Яичные желтки;
Пчелиный мед;
Травяной чай;
Оливковое масло холодной обработки;
Морская соль.
Не рекомендуется принимать в пищу:
1) Крепкий кофе и чай;
2) Овощи: бобовые;
3) Зерновые: белый хлеб, макароны, пироги, бисквиты, пирожные и кексы, изготовленные их пшеничной муки и муки тонкого помола;
4) Мясо и животные жиры, мясной или куриный бульон;
5) Рафинированный сахар;
6) Рыба, моллюски;
7) Молочные продукты: жирные сорта сыра, цельное молоко, маргарин;
8) Яичные белки;
9) Грибы и грибной бульон;
10) Растительное рафинированное масло;
11) Консерванты и красители;
12) Поваренная соль;
13) Алкоголь;
14) Табак.
Метод Моэрмана завоевал любовь и почет докторов и больных по всему миру. Ассоциация «Моэрман Веренининг», основанная в Голландии, насчитывает более 10 тысяч членов.

Философия здоровья Г.С. Шаталовой. Целебное питание по Шаталовой.
Человек, достигший вершины здоровья, и сотни тяжело больных, предсказуемо достигших того же в течение одного года – серьезное доказательство того, что Галина Сергеевна разобралась в питании гораздо лучше медицинской науки. Вот ее главные принципы. Первое качество целебной еды – БИОЛОГИЧЕСКАЯ ЭНЕРГИЯ. Прежде всего – прямая солнечная энергия. Организму нужны не калории (а их в нефти куча!), а энергия активных молекул: АТФ, АДФ, НАДФ, ГАФ и пр., если в живых растениях ее взять за 100%, то в мясе травоядных ее – только 10%, а в мясе хищников -1%. В мертвых продуктах, муке, сахаре, крахмале, концентратах, сублиматах, ее нет вообще. Если же продукт содержит еще и вредные вещества, он просто опасен. Это дает нам шкалу полезности пищи.
Полезное
живые ткани растений (энергия солнца), свежее парное молоко и сырые яйца (жизненная энергия). Организм получает из них намного больше энергии и полезных веществ, чем тратит на их усвоение. Живой пищи в рационе – 80%.
Бесполезное
измененные ткани растений: квашеное, сушеное, вареное, кисломолочное, свежесваренное. На этапе оздоровления бесполезное считается вредным: энергии и веществ для усвоения требует, а пользы дает слишком мало.
Вредное
то, в чем нет первозданной энергии солнца и живых веществ: мясо, рыба, грибы и сыры, все провареное, жареное и насквозь пропеченое. Чтобы разобраться с ними, организм только тратит силы и вещества. Особенно вреден дрожжевой хлеб. Галина Сергеевна считает его самым вредным массовым продуктом, ответственным за деградацию здоровья человечества. Второе целебное качество: пища должна быть аутолитичной. То есть достаточно живой. Аутолиз – самопереваривание. Все живые клетки имеют хранилища пищеварительных ферментов – лизосомы. Внутренние «желудки». Когда клетка гибнет или требует замены, лизосомы включается и расщепляют ее на простые вещества. Не будь лизосом, тело не могло бы омолаживаться, а пища – нормально усваиваться: оказавшись в чьем-то желудке, живые клетки переваривают сами себя. Их вклад в пищеварение огромен 80-90%! Отсюда вывод: нормально усваиваются только живые комплексы. Чтобы усвоить сахар, белки или жиры их фабричных упаковок, тело вынужденно вырабатывать огромную массу ферментов и БАВ – восполнять отсутствие лизосом. Например, белый сахар «поглощает» кучу витаминов и столько кальция, что у сладкоежек разрушаются зубы. Чтобы максимально сохранить аутолитичность и ценность, пищу лишь слегка приваривают: не дольше 2-3 минут, не выше 100°С. Хрустящие борщики и соляночки – главная часть несырого меню. Пища, убитая термически, теряет химическую стабильность, в том числе и в консервах. Уже через несколько часов она становится вредной. Если уж готовить еду – только на один раз. Никаких заготовок впрок! Жир мешает пищеварению и организму совершенно не нужен. Его используется минимум, только при особой нужде, скажем, ложка масла в салат. Никакая еда не запивается: это заставляет желудок вырабатывать массу лишних ферментов и кислоты. Отсюда, в частности его быстрый износ – гастриты, язвы к 30-40 годам. Пища должна быть сезонной. Весна – больше зелени, лето и осень – плоды и овощи, зима – крупы, тыквы, корнеплоды. Шаталова и ее пациенты питаются дважды в день, а лучше – один раз, вечером. Для самой активной физической работы достаточно 800-1000 ккал. Это примерно 600-800 г готовой свежей еды. Все остальное создает лишний перегрев, разгон обмена, зашлаковку и отравление тканей тела, то бишь заставляет нас стареть за какие-то 70 лет.

Метод Гурзона
Делается клизма из: - два литра воды t 38° , -1 стакан свекольного сока, -1 столовая ложка лимонного сока. Один–два раза в день для онкологических больных в самых тяжелых случаях. Один–два месяца на фоне безбелковой диеты.
Соковая диета (немецкий вариант):
В 6.00 утра – 115 г морковного сока
6.30 - 115 г дистиллированной воды
7.00 – 115 г лимонной воды
7.30 – 115 г дистиллированной воды
8.00 – 115 г морковного сока
В следующих 5-ти циклах вместо лимонной воды рекомендуется пить поочередно какой-либо доступный фруктовый, ягодный или овощной сок. Морковным соком завершить цикл в 20.00
Соки при необходимости можно разбавлять дистиллированной водой.
Примечание: лимонную воду можно приготовить самому, разбавив 30 г лимонного сока 300 г дистиллированной воды (на два приема).
В течение 7-ми дней необходимо пить соки и дистиллированную воду с указанным интервалом и в указанной последовательности.
Соки можно менять по личному усмотрению, кроме морковного, которого ежедневно следует выпивать 850 г
Нельзя добавлять сахар.
Можно класть немного меда в лимонную воду.
2-3 раза в день контрастный душ.
Хорошо ходить на прогулки. Хорошее настроение и мысли.
Соблюдение диеты минимум один год. Лучше до 5 лет (профилактика рецидивов). А ещё лучше придерживаться сыроедения всю жизнь, как многие люди.

"Совите не са това, което са..."

Редактирано от *jull** на 25.01.14 18:39.



Тема РЕЦЕПТА ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ РАКнови [re: *jull**]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано26.01.14 11:30



Рецепта, защитаваща организма от рак и развиване на тумори

Консумирайте чай, направен от следната смес,
- Цветове от невен – 60 г
- Бял равнец (надземна част) – 20 г
- Коприва листа – 20 г
Една супена лъжица от сместа се залива с 250 мл вряща вода и се прецежда след половин час. Пие се през целия ден на малки глътки.

"Совите не са това, което са..."


Тема ФОРМУЛАТА НА Д-Р РАТнови [re: *jull**]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано09.02.14 19:08





"Една несложна комбинация от нутриенти спира раковите клетки от навлизане в колагеновата матрица!
Най-мощната комбинация съдържа:
витамин C, аминокиселините L-лизин и L-пролин и полифенолна фракция на зеления чай,
известна като епигалокатехингалат (EGCG).
"

За този метод сме писали тук:

А ето и историята на човек, който се лекува по тази схема:


"Совите не са това, което са..."

Тема ЛЕЧЕНИЕ С ГРОЗДЕнови [re: *jull**]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано19.02.14 18:56



ЛЕЧЕНИЕ С ГРОЗДЕ

Ето какво публикува за този наистина станал популярен метод Тай Болинджър: “През 20-те години на миналия век Джоана Бранд от Южна Африка твърди, че се е излекувала от рак на стомаха с това, което нарича “лечение с грозде”. След няколко години пише увлекателна книга, която разкрива начина, по който се е освободила от рака. По същество Бранд яде грозде, много грозде, включително и семките на плода. Както се оказва, гроздето съдържа вещество, наречено ресвератрол. Според добре известния в цял свят изследовател д-р Джоан Пезуто от университета “Илинойс” в Чикаго този естествено съдържащ се фенол “по много начини задържа растежа на рака в различни фази и това е необичайно”. Смята се също, че това вещество активира ген р53, който предизвиква апоптоза, т.е. нормалната клетъчна смърт. Освен ресвератрол гроздето, особено лилаво-черните сортове, съдържат и други хранителни вещества, за които се знае, че убиват раковите клетки, в т.ч. и витамин В17. Тъй като много неща са се променили, откакто Бранд публикува своята диета за лечение с грозде през 20-те години на ХХ век, аз съм адаптирал тази диета въз основа на препоръките от Уебстър Кер. Затова я наричам лечение с грозде “Бранд-Кер”... Лечението по тази диета изисква определено количество истинско грозде”.

Ето лечебната схема:

“Един типичен ден на диетата “Бранд-Кер” - продължава авторът - включва дванадесетчасово гладуване, последвано от дванадесет часа консумиране на грозде. По време на консумирането не трябва да се приема нищо друго освен грозде, гроздова каша или прясно изцеден гроздов сок. Те трябва да се изяждат или изпиват бавно в продължение на целия период. През това време трябва да се консумират между два и четири литра чиста гроздова каша, приготвена от смляно в електрически блендер грозде. За да се избегне гаденето и да се постигне най-голям ефект, гроздовата каша се разделя на единадесет равни порции, които да се изяждат бавно на всеки час и половина от дванадесетчасовия период на консумация. По време на двата дванадесетчасови периода трябва да се изпиват поне четири литра чиста изворна вода. Водата не трябва да бъде обработвана с хлор или флуорид. Гроздовата каша трябва да включва смачканите семена, а гроздето да бъде от лилавите сортове. Не е от полза консумирането на грозде без семки или зелено грозде, тъй като не притежават целебните вещества”.

Между другото:

През периода на гладуване с приема само на вода раковите клетки изгладняват. След това, когато получат храна, получават грозде, което поглъщат лакомо, тъй като то съдържа висока концентрация на естествена захар. А раковите клетки обичат захар! Обаче същото това грозде съдържа и няколко важни хранителни вещества, изброени по-горе, които убиват раковите клетки. С това всъщност “подлъгваме” раковите клетки да поемат безброй антиракови хранителни вещества!.. Както разбрахме, раковите клетки приемат осемнадесет пъти повече захар, но... и осемнадесет пъти повече антиракови хранителни вещества, съдържащи се в гроздето, отколкото нормалните здрави клетки. По този начин диетата с грозде е един от решаващите начини за унищожаване на раковите клетки!”



"Совите не са това, което са..."

Тема ЛЕЧЕНИЕ НА ТУМОРИнови [re: *jull**]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано30.03.14 12:48





"Совите не са това, което са..."

Тема ПРОТИВОРАКОВАТА ДИЕТА НА Д-Р МОЕРМАНнови [re: *jull**]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано19.05.14 23:03



Ракът в последен стадий е излечим!

Наскоро се запознахме с чудесна жена - лекар-стоматолог, която се е сблъскала с големи неприятности. Дванадесетгодишният й син беше болен от рак на гръбначния мозък, 4 стадий със саркома. С разсейки в мозъка. Заради това, че туморът бе в гръбначния и главен мозък, не можеха да оперират момчето и лекарите бяха вдигнали ръце - според тях Иля няма да живее повече от седмица.
Той вече не можеше да ходи и се движи, през повечето време лежеше. При ръст 178 см тежеше едва 40 кг. Тогава Олга Михайлова (майката) се зае с лекуването на сина си със свои сили и методи. Започнали с очистителни процедури (клизми), които свалят раковата интоксикация - на 2 литра вода се добавя чаша сок от цвекло и 1 с. л. сок от лимон. В продължение на 10 дни правели тези процедури по 2 пъти на ден. През това време Иля почти нищо не е хапвал, а е пил само малко вода. Преходът към храненията направил с половин чаша портокалов сок, плодове (ябълки, киви), по-късно два варени картофа на пюре. Следващите три месеца бил на безбелтъчна диета, хранел се със сурови плодове, сурови и варени зеленчуци с растително олио и сол. Той повишил самочувствието си и налял килограми. Практически туморът изчезнал, но получил отток. Тогава Иля забелязал, че се чувства най-добре като се храни само със сурова храна. Видял случайно предаването "Покана за вечеря със суровоядеца Алексей Мартинов" и се вдъхновил, след като разбрал, че има такава система на хранене и решил да стане суровоядец (след 10 месечна безбелтъчна диета. Всъщност, това не било толкова лесно, колкото изглежда. Той почувствал, че спрямо приготвената храна има емоционална и физическа зависимост. С варената храна често получавал сривове, но отново се връщал към суровоядството. Към момента чистия му стаж в суровоядството е около година. Като резултат, вече няма оттоци и тумори, качва килограмите до 78 и отново започва да учи в института. Когато днес гледате този здрав младеж, трудно ще предположите, че до преди 2 години той умираше в последния стадий на рака. За това време Олга Михайлова помогна със съветите си за храненето на още няколко болни от рак да се излекуват. Тя препоръчва на всички желаещи да се излекуват от рака, непременно да се откажат от продуктите с високо съдържание на белтък - мляко, месо, яйца, бобови, риба, и да употребяват плодове и зеленчуци, желателно в суров вид. Трябва минимум година да се хранят така, а по-добре и 5 години, за да няма рецидиви. И, разбира се, да не вярват на това, че това заболяване е нелечимо. По-долу прилагам схемата за лечение на тумори, която помогна на Иля да се излекува и да стане пълен суровоядец. Противораковата диета на д-р Моерман. В течение на годините проблема с раковите заболявания в цял свят, за съжаление, става все по-актуален. Едновременно с това човечеството активно работи над решаването на този проблем. Свидетелство за това са различните методики за лечение и профилактика на рака - както медицински, така и нетрадиционни. Повечето от тях включват в себе си система на хранене, помагаща надмогването и предотвратяването на рака. Към тях се отнасят системите на хранене по Ревичи, Герсон, Бройс, Ниши, Гоулер, Шалатов, Грунизейшън и мн.др. Тези методи, като правило, са основани на вегетарианския подход към храненето, подобни на този при йога и аюрведа. Една от най-популярните и действащи противоракови системи на хранени, е диетата на Моерман. Той е живял и работил през 20 век в Холандия и починал на 96-годишна възраст. Освен, че е постигнал такова дълголетие, той помогнал на стотици хора да се излекуват от рака. Свидетелство за това е изследването на метода, което показва, че от 150 пациенти с различни ракови заболявания, 115 са излекувани не частично, а изцяло. Въпреки положителните резултати от работата на д-р Моерман, методът му не е бил признат веднага. Част от медицинските кръгове се съмнявали в противораковата диета на холандския лекар и аргументирали критиката си с това, че системата е прекалено проста. В нея влизат леснодостъпни за всеки продукти, не е сложна и не е трудоемка. Моерман е излекувал дори безанадеждни онкоболни с отчайваща перспектива според лекарите или смятани за безнадеждни случаи. Докторът получава обществено признание, когато Холандското министерство по здравеопазване признава неговия метод. Той е поддържан от двойния лауреат на Нобелова награда Л.Полинг.
С какво точно методът на д-р Моерман е полезен за организма на човека? Благодарение на тази диета се подсилва имунната система и се стабилизира обмена на веществата заради голямото количество натурални продукти, приемани редовно с храната. Това са плодове, зеленчуци, натурални сокове, зърнени продукти. Ето каква е диетата на Моерман за раковоболни. Закуската трябва да се състои от прясноизцеден сок от 2 портокала и лимон, хляб (приготвен от едросмляно брашно) Тази закуска може да се замени с овесена каша с плодове и зелен чай. Съставките за втората закуска са сок от ябълки, цвекло и плодове. За обяд се допуска каша (от цели зърна или небелен ориз), варени на пара зеленчуци, малко масло, салата подправена със сок от лимон и студенопресован салатен зехтин и плодове. Ясна е същността на метода на д-р Моерман, но за да изведем основното, трябва да разгледаме списъка на препоръчваните, а също така и не нежелателните за онкоболните продукти. Могат да се ползват сурови зеленчуци или приготвени на пара - зелен грах, картофи, чушки, киселец, зеле вкл. и кисело, плодове, натурални сокове от плодове и зеленчуци - портокалов, лимонов, ябълков, от моркови, цвекло. Пълнозърнест хляб само от грубосмляно брашно, небелен ориз, трици от пшеница, овес и ечемик, царевица и пшеничени люспи, жълтък от яйце, пчелен мед, билков чай, студенопресован зехтин, морска сол.
Не се препоръчват 1. Силно кафе и чай; 2. Зеленчуци – бобови; 3. Зърнени - бял хляб, макарони, бисквити, пирожки, кексове, баници, приготвени от фино смляно брашно; 4. Месо и животински мазнини, бульони от месо; 5. Рафинирана захар; 6. Риба, миди; 7. Млечни продукти, пълномаслени сирена и млека, маргарин; 8. Яйчен белтък; 9. Гъби и гъбен бульон; 10. Рафинирано растително масло; 11. Консерванти и оцветители; 12. Готварска сол; 13. Алкохол; 14 Цигари. Методът на Моерман се ползва с любовта и признанието на лекарите и болните по цял свят. Асоциацията "Моерман Веренинг", основана в Холандия, наброява повече от 10 хиляди члена.
Главните принципи заложени във философията за здравето на Галина Сергеевна Шаталова са:
Получаване на БИОЛОГИЧНА ЕНЕРГИЯ чрез първокачествена лечебна храна и чрез пряката слънчева енергия. Организмът не се нуждае от калории, които са в повече и в нефта, а от енергията на активните молекули - АТФ, АДФ, НАДЖ, ГАФ. Ако можете да я получите на 100 процента от живите растения, то чрез месото на тревопасните ще получите едва 10 %, а на хищниците - 1 % В мъртвите продукти подобно на брашно, захар, нишесте, концентрати, сублимати, пък тя въобще не съществува. Ако продуктът съдържа и вредни вещества, той просто е опасен. Това е нашата скала за полезността на храната. Полезни са живите тъкани на растенията (енергията на слънцето), прясното пълномаслено мляко и суровите яйца (жизнена енергия). От тях организмът получава много повече енергия и полезни вещества, отколкото хаби за тяхното усвояване. Живата храна в порциона е 80 %.
Безполезна храна са променените тъкани на растенията - туршии, сушени храни, варени, кисело-млечни, парени. В етапа на оздравяване безполезното се смята за вредно, тъй като изисква енергия и вещества за усвояването му, а ползата му е прекалено малка. Вредно е това, в което няма първичната енергия на слънцето и живите същества - месо, риба, гъби и сирена, пържено, печено и варено. За да ги усвои, организмът само губи вещества и сили. Особено е вреден квасения хляб. Според Галина Сергеевна той е отговорен за деградиралото здраве на човечеството.
Второто целебно свойство на храната е да бъде автолитична, т.е. самоусвояваща се. Всички живи клетки имат депа за храносмилателни ферменти - лизосоми. Вътрешни "стомахчета". Когато клетката загива или трябва да се подмени, лизосомите се включват и я свеждат до прости вещества. Ако не бяха лизосомите, тялото нямаше да се подновява, а и храната се усвоява нормално, тъй като живите клетки усвояват самите себе си. На 80-90% заслугата в храносмилането е тяхна. Изводът от това е, че нормално се усвояват само живите комплекси. За да усвои фабричните захари, белтъци и мазнини, тялото е принудено да отделя огромна маса ферменти и БАВ (биологично-активни вещества), за да заместят липсващите лиосоми. Например, бялата захар "поглъща" маса витамини и калций, поради което и на любителите на сладкото се разрушават зъбите. За да се запази максимално автолитичността и ценността на храната, тя трябва да се вари не повече от 2-3 минути и то на не повече от 100 градуса. Солетите и сухарите не са част от суровоядството. Убитата херметично храна губи своята стабилност, дори и в консервите. И само след няколко часа тя става вредна. Ако ще се готви, то да е за еднократно хапване. Мазнините пречат на храносмилането и са изцяло ненужни на организма. Да се ползва минимално и при особена нужда - да кажем лъжичка олио в салатата, тъй като кара стомахът да изработва маса излишни ферменти и киселини. Между другото, това е причината за бързото им изнасяне от организма и за гастрити и язви към 30-40 годишна възраст. Храната трябва да е сезонна. През пролетта повече зеленина, лятото и есента - плодове и зеленчуци, зимата - зърна, тиква, кореноплодни. Пациентите на Шаталова се хранят два пъти дневно, дори е по-добре веднъж вечер. За най-активната физическа работа са нужни 800-1000 ккал, което е 600-800 г готова свежа храна. Всичко останало създава хранително прегряване, ускорена обмяна, затлачване и натравяне на тъканите на тялото и така остаряваме за някакви 70 години.
Методът на Герсон - прави се клизма от 2 л вода с температура 38 градуса, 1 чаша сок от цвекло и 1 с.л. лимонов сок. Един-два пъти на ден за онкологично болните в най-тежките случаи в продължение на 1-2 месеца при безбелтъчна диета.
Немски вариант на соковата диета: В 6 ч. сутринта, 115 г сок от моркови, 6,30 - 115 г. дестилирана вода, 7 ч. - 115 г. лимонова вода, 7,30 ч- - 115 г. дестилирана вода, 8,00 ч - 115 г. сок от моркови. В следващите пет цикъла вместо лимонова вода се препоръчва да се редуват някакъв достъпен плодов или зеленчуков сок. В 20 ч. да се завърши цикъла с морковен сок. При нужда соковете да се смесват с дестилирана вода. Забележка - лимоновата вода може да приготвите и сами - на 300 г дестилирана вода, 30 г лимонов сок, за два приема. В продължение на седем дни да се пият сокове и дестилирана вода с указания интервал и в указаната последователност. Соковете могат да се променят по собствено усмотрение освен лимоновата вода. 2-3 пъти на ден да се взима контрастен душ. Добре е да се разхождате навън, доброто настроение и мисли са препоръчителни. Диетата се спазва минимум година, а най-добре до 5 години (профилактично против рецидиви) и още по-добре да се придържате винаги към суровоядството.



"Совите не са това, което са..."

Редактирано от *jull** на 21.05.14 20:25.



Тема МЕТОДЪТ НА д-р БРЕНЕРнови [re: *jull**]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано21.05.14 20:21



"Другата медицина и ракът: опитът на д-р Бренер":



"Совите не са това, което са..."

Тема РЕЦЕПТА НА ЛЕЧИТЕЛКАТА ВЯРА СТОЯНОВАнови [re: *jull**]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано13.07.14 07:08



Смесват се добре по 100 г цвят от турта, невен, бял равнец, овчарска торбичка, котешка стъпка, еньовче, плачеща върба, великденче, хвощ. Две супени лъжици от този микс се заливат с 600 мл вряла вода. Запарката се оставя да кисне 1 час. Пие се 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене, като се подслажда с мед.



"Совите не са това, което са..."


Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.