ЛЕЧЕНИЕ С ГРОЗДЕ
Ето какво публикува за този наистина станал популярен метод Тай Болинджър: “През 20-те години на миналия век Джоана Бранд от Южна Африка твърди, че се е излекувала от рак на стомаха с това, което нарича “лечение с грозде”. След няколко години пише увлекателна книга, която разкрива начина, по който се е освободила от рака. По същество Бранд яде грозде, много грозде, включително и семките на плода. Както се оказва, гроздето съдържа вещество, наречено ресвератрол. Според добре известния в цял свят изследовател д-р Джоан Пезуто от университета “Илинойс” в Чикаго този естествено съдържащ се фенол “по много начини задържа растежа на рака в различни фази и това е необичайно”. Смята се също, че това вещество активира ген р53, който предизвиква апоптоза, т.е. нормалната клетъчна смърт. Освен ресвератрол гроздето, особено лилаво-черните сортове, съдържат и други хранителни вещества, за които се знае, че убиват раковите клетки, в т.ч. и витамин В17. Тъй като много неща са се променили, откакто Бранд публикува своята диета за лечение с грозде през 20-те години на ХХ век, аз съм адаптирал тази диета въз основа на препоръките от Уебстър Кер. Затова я наричам лечение с грозде “Бранд-Кер”... Лечението по тази диета изисква определено количество истинско грозде”.
Ето лечебната схема:
“Един типичен ден на диетата “Бранд-Кер” - продължава авторът - включва дванадесетчасово гладуване, последвано от дванадесет часа консумиране на грозде. По време на консумирането не трябва да се приема нищо друго освен грозде, гроздова каша или прясно изцеден гроздов сок. Те трябва да се изяждат или изпиват бавно в продължение на целия период. През това време трябва да се консумират между два и четири литра чиста гроздова каша, приготвена от смляно в електрически блендер грозде. За да се избегне гаденето и да се постигне най-голям ефект, гроздовата каша се разделя на единадесет равни порции, които да се изяждат бавно на всеки час и половина от дванадесетчасовия период на консумация. По време на двата дванадесетчасови периода трябва да се изпиват поне четири литра чиста изворна вода. Водата не трябва да бъде обработвана с хлор или флуорид. Гроздовата каша трябва да включва смачканите семена, а гроздето да бъде от лилавите сортове. Не е от полза консумирането на грозде без семки или зелено грозде, тъй като не притежават целебните вещества”.
Между другото:
През периода на гладуване с приема само на вода раковите клетки изгладняват. След това, когато получат храна, получават грозде, което поглъщат лакомо, тъй като то съдържа висока концентрация на естествена захар. А раковите клетки обичат захар! Обаче същото това грозде съдържа и няколко важни хранителни вещества, изброени по-горе, които убиват раковите клетки. С това всъщност “подлъгваме” раковите клетки да поемат безброй антиракови хранителни вещества!.. Както разбрахме, раковите клетки приемат осемнадесет пъти повече захар, но... и осемнадесет пъти повече антиракови хранителни вещества, съдържащи се в гроздето, отколкото нормалните здрави клетки. По този начин диетата с грозде е един от решаващите начини за унищожаване на раковите клетки!”
"Совите не са това, което са..."
|