Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:10 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема Re: На кого и..нови [re: Nuke Dukem]  
Автор Deern (Познат)
Публикувано10.12.19 22:01

Значи ти мислиш, че след сегашния ледников период, ще последва още един, тъй като температурите спадат?

Йехаа

Да не те напрягам много — Твоя боклук от кофата за боклук къде се рециклира или се гори? Дали не в оная централа с въглищата?

Погледни къде има депо за атомни отпадъци наоколо и кой изобщо е в състояние да ги третира?

Я да вкарам малко икономика — мислиш ли че като стабилност на пазара за гориво силния ток е за предпочитане пред бензин/дизел?

Тия автомобилостроячи да не мислиш че са изпаднали от дърветата?

А решение ли е да се произвежда друг замърсител в масов мащаб ако искаме да опазваме природата?

Мислиш ли че ще се появят нови играчи в бранша, или Тесла ще успее да се продаде на Фолксваген и Мерцедес (ама те да не са луди) или поне да имат участие там, за да имат някакъв допълнителен продукт на пазара?

Леле, тук за обща култура иде реч, не те питам кой знае какви сложни неща.

Ооо още нещо — къде е спал народа, та още не кара коли със олио от МакДонълдс ?
Защо така не се получава с Цепелините немоаразбера тука?

Автор Glastar (шейх на халифат)
Публикувано10.12.19 23:23

Аз съм добивал уран, който иска да пита, мокрия метод, редкоземни, лантаниди, актиниди, ако не знаете. Менделеев е сложна наУка, молим простите да не пишат, хеле жени, те до запръжката, - шивачо ! не по далеч от метъра ! Боже ! що е тъй трудно да си женомразец, в един откровен свят ? А жените разрешил си да се мразят помежду си ?

Тема Re: На кого и..нови [re: Deern]  
Публикувано10.12.19 23:39

Слънцето е много кротко в момента, няма петна, хич. Горете гуми братя, да оцелеем ! Моя котел уникален, гардероби потънаха там !

Публикувано10.12.19 23:46

Не мога те чета, дълъг ми идваш, трябва да ебем днес и сега, тия скучаят, инструментите са у нас, те са пасивните, щото нямат полови организ хуищета са у назз тия само тръпнат в очакване.

у

Тема Re: На кого и..нови [re: Deern]  
Автор Nuke Dukem (very good)
Публикувано11.12.19 02:17

В отговор на:

Значи ти мислиш, че след сегашния ледников период, ще последва още един, тъй като температурите спадат?

Мисля, че не разбираш какво ти пиша.

Това, в което сме в момента, е междуледников период, а не ледников период. Част от ледникова епоха, в която се редуват ледников с междуледников период. Затова е период, защото има периодичност. Така е от 2.58 млн. години насам. Досега междуледниковите (топлите) периоди са траели около 15-20 хиляди години всеки, и ако не е за СО2-то, което сме изпомпили в атмосферата, то следващият ледников период щеше да започне съвсем скоро (по екстраполирани от миналото данни) в рамките на 3 хиляди години. Причината е в прецесията на оста на въртене, което причинява смяна на сезоните.

Това според каквото прочетох.

Що се отнася до останалите ти въпроси, не мога да ти отговоря. Даже и децата знаят, че един ден петролът, въглищата и газта ще свършат. Пуф, нада, ниенте, няма повече.

Когато това се случи, единствената сигурна алтернатива ще е атомна електроенергия като допълнение към ВЕЦ и вятърните + соларни ЕЦ.

Това е което имах предвид, по-просто от това не мога да го напиша.

Редактирано от Nuke Dukem на 11.12.19 04:11.

Автор osvoboden pich (Ultimate good)
Публикувано11.12.19 06:52

Както бях написал, никой не може да спаси природата на Земята

Природа е имало преди нас, ще има и след нас... въпросът е ние и нашето оцеляване къде сме в картинката. Вижда ми се немислимо да спасяваме нещо с пъти по-мощно и силно от нас. Просто бихме могли да коригираме само нашите действия - а дано ама надали, за това се иска всеки един да се промени а това вече е много трудно.

Тема Re: На кого и..нови [re: osvoboden pich]  
Автор Shokolada (няма ме)
Публикувано11.12.19 07:41

Да. Природата не може да я унищожим, тя ще унищожи нас.

Тема Re: На кого и..нови [re: Shokolada]  
Публикувано11.12.19 07:50

То ние сами се унищожаваме.

Тема Re: На кого и..нови [re: osvoboden pich]  
Автор Shokolada (няма ме)
Публикувано11.12.19 07:58

Да.
Интересно беше, като гледах филма за Чернобил. Самата авария нанесе много смърт, но след години мястото се е превърнало в райско кътче на растения и животинки, т.е. човекът е по-вреден от атомна авария. Може би вредата ни се състои от системната и упорита дейност за унищожаване.
Икономиката и производителността на една държава вече зависят от химиците в нея.

Тема Re: На кого и..нови [re: Shokolada]  
Публикувано11.12.19 08:10

Абе не знам колко е райско кътче - по-скоро е адска дупка... ама още много, ама много дълги години ще си остане затворена зона заради силната радиация.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.