|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | >> (покажи всички)
|
не знам защо си рещил, че тука сме си мислели, че в югославия се били чувствали още като българи, по-скоро беше всеизвестно, че всички по-млади поколения са закърмени с македонизма.
кажи му северномакедонец вместо да го обиждаш
| |
|
Аз не разбрах как точно ще променяме езика на друга дъпжава?
| |
|
Не ние, самите те биха могли.
При увеличавването на движението на хора, тези, които общуват у нас, биха били естествено принудени да употребяват думи, които и без това си съществуват в големия им официален речник, но са поизместени на по-заден план от синонимите им - сърбизми.
| |
Тема
|
Re: Един въпрос
[re: Superserb]
|
|
Автор |
goga (изследовател) |
Публикувано | 23.06.19 18:11 |
|
По-скоро битуваше илюзията, че макетата са заблудени и като им покажеш един-два документа, като ги срещнеш с техни роднини от България - ще се разчувстват, ще се събудят и опомнят. Нъцки. Аз съм го разказвал и друг път куризония случай, когато мой връстник от Скопие ми говореше 2-3 седмици какви сме татари /случката е в чужбина/. Веднъж се напихме и изплю камъчето: "дедо беше бугарин, ама...." /ама - в смисъл, всички го смятали за смахнат да говори такива неща/. Тогава ми беше много чудно - как може дядо ти да е бугарин, а баща ти нещо различно
Редактирано от goga на 23.06.19 18:12.
| |
Тема
|
[re: goga]
|
|
Автор |
komitaO3 (български) |
Публикувано | 23.06.19 19:01 |
|
Тази илюзия в този форум не беше налична дори в далечната 2003г.
| |
Тема
|
[re: komitaO3]
|
|
Автор |
goga (изследовател) |
Публикувано | 23.06.19 19:03 |
|
Аз говоря след 91-ва.
| |
|
| |
|
Как се мазнеше на севрномакедонеца... Отвратително!
| |
Тема
|
Северномакедонци на глава да ти скачат
[re: mulcho]
|
|
Автор |
SashetoBE (стар клубар) |
Публикувано | 25.06.19 17:36 |
|
да знаеш само колко пати сам го чувал саштиа коментар(само обратен) за себе си т.е. не малко хора са повраштали буквално когато са прочели или чули моите опити да пиша или говорам на балгарски в општуването с балгари.
| |
Тема
|
Re: Северномакедонци на глава да ти скачат
[re: SashetoBE]
|
|
Автор |
mulcho () |
Публикувано | 25.06.19 23:25 |
|
Не ме дразни това, че говори на диалекта ви, а натегачеството му, желанието да се хареса, да угоди. Кел файда ,,Северномакедонци на глава да ти скачат,,? И да скачат и да не скачат македонизма пропада, часовника цъка.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | >> (покажи всички)
|
|
|