Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:15 01.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови  
АвторMAГИ (Нерегистриран)
Публикувано11.02.07 15:59



Сподете как приготвяте пил. пържоли, смятам да жзема филе от пил. гърди .Иска ми се преди това да и мариновам , моля кажете как ги правите.



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: MAГИ]  
Автор Жe (бивша асдф)
Публикувано11.02.07 19:09



За марината: чесън, зехтин, розмарин & соев сос. След като престоят няколко часа, запържват се в загрята мазнина + 100 гр. коняк & ч. л. мед (като честичко се обръщат, за да поемат).

Резенчета тропически плодове (портокал, ананас) за гарнитура.

Ако пържолката се нареже на кубчета и се позапържи в сос от черен боб - пак харно.

И т.н.



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: MAГИ]  
Автор mimensita (непознат )
Публикувано11.02.07 19:11



Аз преди известно време си " откраднах " идея за такава благинка от едно предаване - оригиналната рецепта беше с марината само от майонеза , кетчуп и мед , примерно на една кутийка майонеза 2 -3 с.л. кетчуп и лъжичка , две мед , но на мен ми беше безсолно и безвкусно , затова си я забърквам и с пикантина , черен или бял пипер , соев сос , горчица и каквото още се сетя като огледам наличните подправки

Слагаш филенцата директно , без да ги начукваш поне за час - два , а може и за по - дълго , с колкото разполагаш . Преди да ги приготвиш ги начукваш в едно найлоново пликче , защото инъче много пръска от маринатата. И от опит знам , че най - добре стават на дървени въглища , но и на ел. скара са добри



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: mimensita]  
Авторraлa (Нерегистриран)
Публикувано12.02.07 11:13



дори да ги панираш само с брашно ,е можеш и в сместа- яйца ,бира и брашно стават също вкусни. Бон апети!



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: MAГИ]  
Автор Stefanie (непозната)
Публикувано12.02.07 11:59



Аз ги правя така: пържолките леко се начукват, за да са равномерно изтънени, поръсвам ги с подправки по избор и ги топвам последователно в брашно, яйце, разбито с малко водичка и накрая в галета, разбъркана със сусам. Пържа до зачервяване, като внимавам котлонът да не е прекалено силен, защото отвътре могат да останат сурови, ако месото е по-дебело.
Резултатът е сочно месо, обвито в златиста хрупкава коричка

.



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Жe]  
Авторmagi (Нерегистриран)
Публикувано12.02.07 15:55



А сол слага ли се?или след приготвянето се посоляват.



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: MAГИ]  
Автор SimplyAVEN (минаващ)
Публикувано12.02.07 21:05



вариант 1: мариновам в бяло вино, сол, ерен пипер и каквито други подправки обичате - аз често ползвам мащерка

вариант 2: в горчица и кетчуп, предварително осолени и опиперени



вариант 3: пека само с мазнина и още горещи ги заливам с любим английски сос за месо: мазнина и бира се кипват, добавят се 2-3 лъжици кетчуп и 2-3 горчица, на тих огън се вари 10-15 мин до получаване на хомогенна смес - бърка се през това време. можеш да променяш съотношението кетчуп/горчца, зависи колко пикантно обичате. заливаш изпеченото месо и го захлупваш за половин час да поеме, става невероятно вкусно



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: SimplyAVEN]  
Автор kristinBG (щастливка)
Публикувано12.02.07 22:45



Понякога правя шницели от пилешки пържоли, като първо разстилам месото с остър нож, после мариновам само в сок от лимон. Е, може и малко сол. Панирам и пържа. След това има съвсем лек лимонен вкус.
Рецептите вного ми харесаха, и в най-скоро време ще мариновам и с горчица, и другите подправки. Благодаря ви !



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: magi]  
Автор Жe (бивша асдф)
Публикувано12.02.07 23:16



Соевият сос е достатъчно солен, но ако желаеш да осолиш допълнително, нищо не ти пречи.



Тема Re: ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИнови [re: Жe]  
Автор Eдин.Kиxoт (де ла Мерудия)
Публикувано13.02.07 09:51



Не всеки соев сос е солен. Тук навсякъде има два отчетливо различаващи се вида: кечап манис е сладък, а кечап азин е солен.

Пречка е за себе си глупеца,
пречка е за другите мъдреца.



Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.