Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:38 06.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Re: По-скъпи торбичкинови [re: ПЪTниka]  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано14.06.12 10:56

важна е не цeната, а възможността да спестяваш или да си плащаш за удобството да не се размотаваш със стари пликове и торби - така всеки е свободен да избира ... - същото е като да въртиш 20 минути с колата докато намериш безплатно място за паркиране или да платиш 1 - 2 евро за паркинг където ти е удобно - въпрос на манталитет

Тема Re: По-скъпи торбичкинови [re: DarkSide]  
Автор ПЪTниka (Оня)
Публикувано14.06.12 11:00

И аз съм привърженик на манталитета да можем да избираме.
Създал бог Ева и казал на Адам:"Избирай си жена!"

Иначе разбирам всичко което казваш.

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: това е нагледнонови [re: WMC]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано14.06.12 11:01

Аз да не съм някоя хулиганка

Да знаеш, че кардиналите са прнцовете на католическата църква и папата им е един вид началник. Всеки кардинал може да стане папа. Кралят (естествено, не кралицата на Великобритания (тя си е глава на тяхната църква) на държава, която е католическа, си има собствена играДори не се сещам в коя монархия католицизмът е религия.

Тема Re: По-скъпи торбичкинови [re: Фиши]  
Автор .Jess. ()
Публикувано14.06.12 11:02

И аз така , Фиш, винаги имам в чантата си платнена торба за пазар, само дето не съм на 22 и не съм студентка, за съжаление

.

Не разбирам въобще трагедията, която се разиграва у нас с тези полиетиленови торбички. Явно не искаме да се отказваме от вредните си удобства, но иначе сме големи еколози - на хартия.
Тук има магазини, предимно за нехранителни стоки, които те питат дали искаш торбичка (безплатна), преди да ти дадат стоката и гледам, че хората масово отказват и/или си вадят техните от чантата.
В хранителните пък масово си ползват кошници, касетки или здрави огромни торби от полиетилен за многократно ползване, от ИКЕА например (предполагам, че и у нас ги има в ИКЕА, сини на цвят). Вярно, че хората пазаруват предимно с автомобили и не е проблем да си държиш вътре кошниците, но за дребни попътни покупки една платнена торба си е съвсем наред. За останалите - да си плащат удобството от купена в магазина полиетиленова. Всъщност, тук на всяка каса се продава и платнена такава - купуваш веднъж и ползваш многократно.
Малко ме смущава само, че у нас полиетиленовите торбички ще струват доста скъпо - тук една голяма струва 15-25 цента) - предполагам, че искат по-драстично да променят навиците на хората, не знам дали точно това е правилното, но приветствам усилието да се направи нещо, в България е катастрофа с тези торби летящи из въздуха и с пластмасовите шишета, въргалящи се навсякъде.
Та историята ми прилича като на тази с цигарите.

Тема Re: това е нагледнонови [re: Фиши]  
Автор .Jess. ()
Публикувано14.06.12 11:04

Дори не се сещам в коя монархия католицизмът е религия

В Испания. :)

Автор ПЪTниka (Оня)
Публикувано14.06.12 11:04

"Всеки кардинал може да стане папа"
Вече сме в нови времена-всеки крал може да стане кралица!
Няколко сантиметра е разликата!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: това е нагледнонови [re: ПЪTниka]  
Публикувано14.06.12 11:14

Така си е

Тема Re: това е нагледнонови [re: .Jess.]  
Публикувано14.06.12 11:15

Уф, една седмица в Лондон ми е замъглила мозъка

Тема Re: По-скъпи торбичкинови [re: .Jess.]  
Публикувано14.06.12 11:20

Твоето поведение сега си е съвсем в рамките на нормалното, но преди 20 години си беше странно.

Напълно съм съгласна с история за цигарите! Много драматизъм влагаме излишно. Ако питаш всички искат да живеят на чисто, ама друг да чисти.

Автор .Jess. ()
Публикувано14.06.12 11:36

Помаха ли на кралицата?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.