|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
Re: По-скъпи торбички
[re: ПЪTниka]
|
|
Автор |
DarkSide (of the moon) |
Публикувано | 14.06.12 10:56 |
|
важна е не цeната, а възможността да спестяваш или да си плащаш за удобството да не се размотаваш със стари пликове и торби - така всеки е свободен да избира ... - същото е като да въртиш 20 минути с колата докато намериш безплатно място за паркиране или да платиш 1 - 2 евро за паркинг където ти е удобно - въпрос на манталитет
| |
|
И аз съм привърженик на манталитета да можем да избираме.
Създал бог Ева и казал на Адам:"Избирай си жена!"
Иначе разбирам всичко което казваш.
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
| |
Тема
|
Re: това е нагледно
[re: WMC]
|
|
Автор |
Фиши (Емарципанена) |
Публикувано | 14.06.12 11:01 |
|
Аз да не съм някоя хулиганка
Да знаеш, че кардиналите са прнцовете на католическата църква и папата им е един вид началник. Всеки кардинал може да стане папа. Кралят (естествено, не кралицата на Великобритания (тя си е глава на тяхната църква) на държава, която е католическа, си има собствена играДори не се сещам в коя монархия католицизмът е религия.
| |
Тема
|
[re: Фиши]
|
|
Автор |
.Jess. () |
Публикувано | 14.06.12 11:02 |
|
И аз така , Фиш, винаги имам в чантата си платнена торба за пазар, само дето не съм на 22 и не съм студентка, за съжаление .
Не разбирам въобще трагедията, която се разиграва у нас с тези полиетиленови торбички. Явно не искаме да се отказваме от вредните си удобства, но иначе сме големи еколози - на хартия.
Тук има магазини, предимно за нехранителни стоки, които те питат дали искаш торбичка (безплатна), преди да ти дадат стоката и гледам, че хората масово отказват и/или си вадят техните от чантата.
В хранителните пък масово си ползват кошници, касетки или здрави огромни торби от полиетилен за многократно ползване, от ИКЕА например (предполагам, че и у нас ги има в ИКЕА, сини на цвят). Вярно, че хората пазаруват предимно с автомобили и не е проблем да си държиш вътре кошниците, но за дребни попътни покупки една платнена торба си е съвсем наред. За останалите - да си плащат удобството от купена в магазина полиетиленова. Всъщност, тук на всяка каса се продава и платнена такава - купуваш веднъж и ползваш многократно.
Малко ме смущава само, че у нас полиетиленовите торбички ще струват доста скъпо - тук една голяма струва 15-25 цента) - предполагам, че искат по-драстично да променят навиците на хората, не знам дали точно това е правилното, но приветствам усилието да се направи нещо, в България е катастрофа с тези торби летящи из въздуха и с пластмасовите шишета, въргалящи се навсякъде.
Та историята ми прилича като на тази с цигарите.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
.Jess. () |
Публикувано | 14.06.12 11:04 |
|
Дори не се сещам в коя монархия католицизмът е религия
В Испания. :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ПЪTниka (Оня) |
Публикувано | 14.06.12 11:04 |
|
"Всеки кардинал може да стане папа"
Вече сме в нови времена-всеки крал може да стане кралица!
Няколко сантиметра е разликата!
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
| |
Тема
|
[re: ПЪTниka]
|
|
Автор |
Фиши (Емарципанена) |
Публикувано | 14.06.12 11:14 |
|
Така си е
| |
Тема
|
[re: .Jess.]
|
|
Автор |
Фиши (Емарципанена) |
Публикувано | 14.06.12 11:15 |
|
Уф, една седмица в Лондон ми е замъглила мозъка
| |
Тема
|
[re: .Jess.]
|
|
Автор |
Фиши (Емарципанена) |
Публикувано | 14.06.12 11:20 |
|
Твоето поведение сега си е съвсем в рамките на нормалното, но преди 20 години си беше странно.
Напълно съм съгласна с история за цигарите! Много драматизъм влагаме излишно. Ако питаш всички искат да живеят на чисто, ама друг да чисти.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
.Jess. () |
Публикувано | 14.06.12 11:36 |
|
Помаха ли на кралицата?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|