|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Водородна клетка   |  |  | Автор | ASD (Нерегистриран) |  | Публикувано | 09.02.12 09:46 |  |  | 

Как да направя електролиза на вода и да получа браунов газ?
 Има много изписано в интернет, но не намерик как се прави такава клетка. Принципа е ясен - постоянен ток разлага водата на кислород и водород и т.н.
 Как обаче е направено на практика - електроди, обем, ток, напрежение и т.н.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Водородна клетка  [re: ASD] |  |  | Автор | hidrazin4o (пристрастен) |  | Публикувано | 09.02.12 10:43 |  |  | 

Я не се занимавай с глупости! То балъци винаги ще има.
 Ето:

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Водородна клетка  [re: ASD] |  |  | Автор | koko (Нерегистриран) |  | Публикувано | 11.02.12 20:54 |  |  | 

Направата е елементарна. В момента използвам 7 клетки в къщи - 4 за отоплителната инсталация, 2 за електрогенеретора и 1 за печката в кухнята. Последните 3 съм ги правил от 50 литров пласмасов бидон, ще направя и сложа някъде снимки утре по светлото. Електродът, който се свързва към плюса е медна ламарина 0.3 х 0.5 м, минусовия е поцинкована ламарина. С дървени летвички съм ги фиксирал на 17 сантиметра една от друга, централно на дъното на бидона. Захранвам ги с едната синусоида от трансформатор 36В, ток около 1.5 ампера. Във водата съм сложил около 100 гр. магнезиев сулфат на бидон и 3 литра натифриз против замръзване. Добавил съм около половин литър машинно масло за да образува тънък слой върху водата, за да не се изпарява. На 2 дни доливам по около 10 литра вода на бидон. Държа ги на едната тераса, все пак е водород - взривоопасно е. Брауновия газ отвеждам през капака, уплътнил съм маркуча със силикон.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Водородна клетка  [re: koko] |  |  | Автор | ASD (Нерегистриран) |  | Публикувано | 13.02.12 17:03 |  |  | 

Отзивите за такива конструкции са доста различни - от пълно отричане, през силно преувеличение  до 100 и повече % КПД
 Сигурен съм, че 95 % от тези мнения са давани от хора, които никога не са експериментирали с такива клетки и затова реших да пробвам сам

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Водородна клетка  [re: koko] |  |  | Автор | Timo (собствен ник ) |  | Публикувано | 13.02.12 18:04 |  |  | 

И предполагам е с централно заключване и шибидах
 Приателю, и най малката информация ти липсва за поста. Снимай се и ти с бидоните.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Водородна клетка  [re: Timo] |  |  | Автор | hidrazin4o (пристрастен) |  | Публикувано | 13.02.12 19:15 |  |  | 

Тимо, тимо докъде я докарахме! Преди векове алхимия а сега - аленергетика и всичко друго АЛ. Като Ал Бънди!

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Водородна клетка  [re: Timo] |  |  | Автор | koko (Нерегистриран) |  | Публикувано | 13.02.12 20:42 |  |  | 

Не те разбрах приятелю, каква информация ти липсва?
 Бидоните са затрупани от сняг и затова не ги снимам. Утре ща не ща, ще ги отривам за доливане на вода - ще има снимки. Моя снимка за какво ти е?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Водородна клетка  [re: Timo] |  |  | Автор | мacypa (Нерегистриран) |  | Публикувано | 14.02.12 19:23 |  |  | 

Timo, имаш проблем момче!
 Ходи на доктор. Манията ти за всичкознаене и величие е тревожен симптом.
 Или шизо или цикло, докторите да кажат.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Водородна клетка  [re: мacypa] |  |  | Автор | Timo (собствен ник ) |  | Публикувано | 14.02.12 20:39 |  |  | 

Сладур.
 Предполагам си доста мъжко момче но докато пишкаш клекнал няма как да се наредиш с мъжете.
 По добре с диагноза от колкото да нямаш идея кой_си.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Водородна клетка  [re: koko] |  |  | Автор | Timo (собствен ник ) |  | Публикувано | 14.02.12 20:41 |  |  | 

Какво стана със снимките недоля водата, сега си на студено и без ток
 Утре да не забравиш антифриз да долееш и малко масло да не се изпарява.

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички) |   | 
 |