Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:55 27.04.24 
Клубове / Общества / Непрофесионални / Вегетарианство Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема относно замесването [re: нeизвecтнa]
АвторJohn (Нерегистриран) 
Публикувано14.04.05 09:34  



При замесването най- важна е солта, тя не се слага докато се захваща закваската защото убива микроорганизмите. Но е много важна за бухването и структурата на тестото - свързването на глутена и тем подобни. Аз мляко не слагам но може, става различно. Първия който направих беше с хилендарския квас и понеже него го бях поддържал както си пише по рецептата беше с доста мляко. Стана като месеница доста вкусен. Аз го правя с пълнозърнесто брашно и става доста близко до стуктура на Тонус , но с различен вкус. Доста неща могат да се прибавят. Като се по4не с мазнина - масло , олио, зехтин . По лесно се меси и по блажничък става. Иначе друго което може да се сложе са ядки от всякакъв тип. Слънчоглед , тиквени, маково семе, сусам , ленено семе, орехи , овесени ядки , абе каквото се сетиш ,че ще е вкусно . Може и зеленчуци да се слагат, не че съм пробвал .Обаче маслини със сигурност ще са много подходящи. само трябва да се прецени влагата на зеленчуците да не объркат нещо. Другото нещо е, че може с ядките да овъргаляш оформения хляб да се запекат и да ми придадат друг вид. Има още едно нещо че като оставяш хляба да втасва се правят нарези с нож да се улесни бухването както хляба по магазините заводския , като можеш да си правиш каквито искаш форми. Ножа трябва да е много остър,а нарезите дълбоки.
Бих пробвал с кисело мляко да ти кажа по - подходящо е според мен от прясно мляко ама чакай да свършат постите.
Мерси за интересса и късмет с хляба .



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* хляб с кисел квас John   04.04.05 14:40
. * Re: хляб с кисел квас white_rabbit   04.04.05 14:45
. * Re: хляб с кисел квас джoн   04.04.05 15:14
. * Re: хляб с кисел квас stelli   29.12.05 20:50
. * Re: хляб с кисел квас bilja   11.04.05 09:56
. * Re: хляб с кисел квас Джoн   12.04.05 17:11
. * Re: Така ли било... bilja   13.04.05 10:35
. * Хилендарски милендарски john   13.04.05 13:18
. * Re: Хилендарски милендарски И.   13.04.05 14:48
. * Re: Хилендарски милендарски john   13.04.05 15:40
. * Re: до Джон нeизвecтнa   13.04.05 20:26
. * относно замесването John   14.04.05 09:34
. * Re: за Джон нeизвecтнa   14.04.05 19:33
. * Re: Джон,да те питам.. bilja   20.04.05 12:11
. * Re: Джон,да те питам.. йoxн   26.04.05 15:03
. * Re: относно замесването Raya   15.05.05 19:25
. * Re: хляб с кисел квас suzan72   20.04.05 12:42
. * за машините JOHN   26.04.05 14:53
. * Re: хляб с кисел квас Cookie   14.05.05 10:15
. * Re: хляб с кисел квас xskacorex   14.05.05 12:55
. * Re: хляб с кисел квас и проста рецепта ... dharba   16.05.05 02:05
. * Re: хляб с кисел квас secretgarden   24.01.06 06:48
. * Re: хляб с кисел квас-брашно Йoxaн   26.01.06 12:01
. * Re: хляб с кисел квас-брашно Milena   26.01.06 16:48
. * Re: хляб с кисел квас-брашно Mirajj   26.01.06 23:23
. * Re: хляб с кисел квас-брашно rainforest   28.01.06 23:53
. * Re: хляб с кисел квас-брашно Mirajj   29.01.06 21:01
. * Re: хляб с кисел квас-брашно Beцa   23.02.06 09:08
. * Re: хляб с кисел квас-брашно Mirajj   23.02.06 23:24
. * Re: хляб с кисел квас-брашно secretgarden   26.02.06 23:49
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.