Прегледах цялата тема отново, защото взех да се притеснявам, че съм пила и яла от отровния бъз, НО след всичко прочетено се убедих, че съм на прав път.
Ползват се и двата вида бъз, Черен бъз- дървовиден бъз (свирчовина, базак, бъзуняк, драмбъз, селешник, мимер)Sambucus nigra L. Сем. Бъзови - Caprifoliaceae, както и бъзакът (Sambucus ebulus L.). Различава се от бъза по това, че стъблото му е едно годишно и нрашниците са червеникави, цветовете — бели, а плодът — черен. За мен не се приготвя и приема единствено ниския полски бъз.
Да уточня, че съм приемала и от двата вида бъз, ще продължа и тази есен.
В края на статията пише и за втория вид бъз.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк ТвенРедактирано от Buba67 на 25.08.10 10:08.
|