С риск да не ти помогна, но: моят баща получи силна алергия от подобен сироп.
Той по принцип имаше такава към някои храни, не предполагахме, че нещо толкова полезно може да я предизвика, но просто споделям.
Имай предвид и тази опиця. Някои хора са чувствителни към антоциановите багрила.
А наши близки всяка есен правят следното - в буркани редят ред плод от черен бъз (от ниския, храстовидния) , ред захар и го дават на децата си. При тях - никакъв проблем.
По принцип плодчетата на дървовидния бъз не са толкова наситени на лекарствени вещества, по-леки са за усвояване. Аз самата си ям направо от дървото.
Но билкарите препоръчват храстовидния, като по-ефикасен и силен. Само да няма тази чувствителност, която се получи при баща ми.
"Умиране няма и задачата има решение!" - Стъчо Джонсън <P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Poзмapи на 16.09.09 13:27.</EM></FONT></P>Редактирано от Poзмapи на 16.09.09 13:28.