Аз пия черен бъз, но не сироп, а направено като сладко в един буркан. Даде ми го една съседка, и в началото много ме беше страх да не се отровя, но уви нищо ми няма. Пия го вече месец, само не знам кога трябва да го спра, имало някаква система за пиене, но аз не я знам. Но определено "мармалада от бъз" е приятен на вкус, не е като Натанала например. Пила съм и сироп от бял бъз (може би имаха в предид от цвят на бъз, не знам), но не знам за какво съм го пила чесно. Казаха ми да пия и аз го пих. Сиропа не знам как се прави, но за мармаладчето знам че бъза се бере много узрял, слага се в една тава ред бъз, ред захар и така докато свърши бъза. Оставя се да престои на хладно и тъмно ( за да не ферментирал) и след това се хапва по 3 с.л. на ден преди храна. Поне моя бъз така го е направила жената, която ми го даде. Не знам с какво ми помага, но се чувствам добре, само дето после имам проблем с газовете , но се трае.
|