|  | | 
| 
          | 
              
                | Тема |  Re:Sapiens [re: Silverado] |  |  | Автор | Sapiens (The Pope's Boss) |  |  | Публикувано | 16.08.09 23:41 |  |  |  | 
        
 Принципът е - всяка билка или поправка, която е много силноароматна, както например мента, джоджен, босилек, е много по-наситена като аромат когато е сушена и за предпочитане е да се ползва сушеният вариант.
 Разбира се, не и лятно време, когато има в изобилие пресни зелени подправки.
 Това, обаче, не се отнася до магданоза и копъра - те почти си губят аромата при сушене, затова е най-добре да се съхраняват или във фризер, нарязани на ситно, или в бурканче, смесени с достатъчно много сол, което пне е много удобно, защото не можеш да сложиш много магданоз, примерно, без да сложиш многото сол, която върви с него.
 Това ми напомя да постна една фантастично хубава универсална подправка, която се правди точно в този сезон. Подправка Оля.
 Колкото до калоферчето, твърде много хора не знаят за съществуването му и за това, че е една от най -"кралските" български подправки.
 Единственият й дефект е, че има отчетлив горчив привкус, който се проявява ако употребиш малко по-голямо количество.
 Не става за сушене, пробвал съм. Губи голямата част от вълшебния си аромат, макар че е от типа на джоджена и босилека по сила на аромата.
 А наистина прилича на лопатка, със ситно назъбване отстрани на листото.
 за калоферчето най-добре е да се нареже на ситно и да се съхрани в кутийка или пликче във фризера.
 
 "Неназованите неща не променят смисъла си"
 
 
 |  |  |  |  
 |   | 
 |