|
Тема |
Ето вариант [re: Asen38] |
|
Автор |
Haдя-Haдя (Двойната Надя) |
|
Публикувано | 09.10.08 02:56 |
|
|
Според мен лесно за приготвяне и доста интересно за чужденци е т. нар. книжен кебап.
Месото, нарязано като за шишчета, предварително е добре да се накисне във вино и подправки - чер пипер и сол. После се добавят нарязани не на много ситно гъби, кромид лук и чушка. Добавя се малко масло или олио /но месото е добре да не е тлъсто/, слага се ронена чублица, малко доматено пюре и всичко това се разбърква в една купа.
Взима се готварска хартия - продава се във всеки магазин. Нарязва се на листове приблизително размер А3 или по преценка малко по-малък, която се намазва с мазнина. Сместа се разделя на порции и всяка се загъва в хартията, така че да не изтича сосът /като плик/ . Това се пече и се поднася както е в хартията. Изглежда ефектно, а е много лесно за правене и е вкусно. Поднася се с хубаво, не много тежко червено вино. Надали ще намериш българско, ама кавото има Дано идеята ти хареса.
Terror incognita
|
| |
|
|
|