|
Тема |
Re: Ето вариант [re: Asen38] |
|
Автор |
Haдя-Haдя (Двойната Надя) |
|
Публикувано | 14.10.08 01:03 |
|
|
Да, около 250г. сурово месо на порция. Гледай да е по-крехко, но не мазно, защото ние на Балканите си падаме по-тлъсти меса, ама другаде може да се задавят от някоя сланинка по месото. Около 40-40 мин. на около 150 градуса.
На това ядене салата не бих препоръчала, тъй като самото то има задушени зеленчуци. Добре е да има по избор картофено пюре или сварен ориз. Или и двете. Това като гарнитура. Защо просто не пробваш ден-два по-рано едини или два от вариантите, които намираш за интересни. Така ще имаш лично впечатление и за това как се готви съответното ядене, и за това как изглежда, вкусно ли е. Просто няма да се действа на сляпо и то за гости, и то по специален повод. Към това ядене може да се пробваш да направиш и малки хлебчета. Това е лесно, а далеч по-добре е да има домашно изпечени хлебчета, вместо купени такива. /Тестото се замесва с мая, може и суха, разтворена в прясно мляко с около половин лъж. захар. После се слага едно яйце, масло и брашното, плюс сол. Целта е меко еластично тесто/.
Тези хлебчета могат да се поднесат и с 2-3 вида салати преди основното.
Terror incognita
|
| |
|
|
|