|
Тема |
Re: А не зависи ли от чушката ??? [re: Eдин_] |
|
Автор | 1 jena (Нерегистриран) | |
Публикувано | 16.06.05 10:13 |
|
|
Безспорно сиврията не можеш да я печеш, щото като я обелиш (ако успееш) тя или се къса или почти не става. Това е заради тънката и месеста част и нежна кожица. Пък и този сорт главно се използва за миш-маш, гювеч и т.н. - където само се запържва. Е, аз използвам този сорт и за пълнене и за пържене по твоя метод - но само в началото на лятото, когато това е единствения сорт чушки на пазара.
Но виж за хубавата и плътна българска капия - много месеста и с по-груба кожица - само пържене не винаги е най-сполучливо, макар и по-бързо.
Все пак въпрос на вкус
Та като стана въпрос за сиврията - опитай нещо много вкусно със сурови чушки. Значи, измиваш много добре чушките, махаш дръжките и семенната част и разполовяваш по държина. Пълниш чушката със сирене-крема, по желание подправена или с червен, или с чер пипер (евентуално и пресован чесън, магданоз много наситнен). Ако ти се играе - шприцоваш красиво сиренето върху чушката. Отгоре му мяташ едно клонче магданоз и нещо червенко. Като идея - мини-звездичка изрязана с формичка от домат. Става доста вкусно и ефектно предястие. Въобще комбинацията сурова чушка - сирене е много сполучлива
Привет !
|
| |
|
|
|