|
Тема |
Re: Точно така ! [re: anbra] |
|
Автор | 1 jena (Нерегистриран) | |
Публикувано | 14.06.05 18:34 |
|
|
Да се изпари водата и тогава манджата остава "на мазнина".
Тиквичките пускат доста вода, когато се запържват. То не точно се пържат, ами направо си врат, както е обяснено по-горе. Но и им трябва време да омекнат напълно. Та през това време водата пусната от тях се изпарява и те остават без течността, с която иначе биха заприличали на чорбичка.
Да останат на мазнина е целта и на тази моя рецепта, която вече съм пускала в клуба и която е за лека и вкусна постна манджа с тиквички:
3-4 броя тиквички се обелват и нарязват на кубчета (като картофите за мусака). В олио се запържват 2-3 глави ситно нарязан лук - или 1 връзка пресен лук с перата (ако обичате с повечко лук -- може и две връзки). Към него се прибавят тиквичките и са разбърква. Оставя се да се задушат до пълно омекване и ако е необпходимо се долива съвсем малко вида (в случай, че тиквичките са още сурови, а водата се е поизпарила съвсем). Като станат готови се добавят 3-4 едри домата нарязани на средно, 1 връзка ситно нарязан копър, 1 глава пасиран или нарязан на ситно чесън и се посолява. Всичко се обърква и се оставя още малко да поври до пълна готовност.
Яде се както топло така и студено.
Много е вкусно !
|
| |
|
|
|