|
Тема |
Първи хляб и първи (глупав) въпрос :) [re: Eдин] |
|
Автор |
Mushu (злюка-гадюка) |
|
Публикувано | 03.04.05 10:46 |
|
|
Благодаря за детето, но моите деца са изключение в това отношение.
За упътването се втренчих просто защото самата аз съм преводач и на мен също ми се е случвало да превеждам упътвания за употреба... просто не можах да си представя човек, който да не знае, че на български тестото се "меси"... както и да е.
Сега за хляба. Снощният опит беше от разреда на "первый блин комом" - нещо като "первый хлеб кирпичом" Вярно, че веднага се хвърлих на "майсторския клас" - хляб с ръжено брашно. Но все пак си мисля, че не се надигна като хората (поне според мен, моите пити и козунаци се надигат, както си му е редът). Вероятно има нещо объркано в пропорциите, може би тестото да е било малко по-гъсто от нужното... тоест, явно си има нужда от опознаване на машината и нагаждане на българското брашно към рецептите. Но хлябът беше напълно съедобен и много вкусен. Така че експериментите продължават.
И сега имам питане (съжалявам, ако звучи глупаво, но да попитам е единственият начин да узная):
По кой химическо-физически начин от 175 мл вода и 250 г брашно, плюс сол и мая, може да се получи 750 г хляб? както пише в моето упътване...
Знам, че тук не важи принципът на събиране теглото на съставките. Но защо ми се струва, че беше обратното, тоест, че от тестото се изпича хляб, който е по-лек от изходното си тесто? (леле, колко оплетено се изразих)
Благодаря предварително!
Ante porcos margaritas meas mitto.
|
| |
|
|
|