|
Тема |
Ръжен хляб - вече изпитана рецепта [re: Lina] |
|
Автор |
Mushu (злюка-гадюка) |
|
Публикувано | 11.04.05 19:47 |
|
|
В онази рецепта нямаше, не е пропуск.
В тази, която сега предлагам, има. И освен това хлябът е просто върховен.
И така:
РЪЖЕН ХЛЯБ В МАШИНА
140 мл вода
142 мл кисело мляко
2 ч.л. сол
2 ч.л. кафява захар или 3 ч.л. мед
2 с.л. олио
225 гр. бяло брашно
225 гр. ръжено брашно
1 1/4 ч.л. суха мая
Продуктите се слагат в горния ред. Програма за пълнозърнест хляб, към 3ч30мин горе-долу. Препичане - степен 2.
Колкото по-кисело е киселото мляко, толкова по-добре. Разбива се хубаво с водата, преди да се сипе в чашата на машината.
Медът е моя измишльотина, защото нямах кафява захар, а бях чела в други рецепти за мед в ръжения хляб вместо меласа .
Става невероятно вкусно, киселичко, лепкаво, въобще - както си му е редът...
Ante porcos margaritas meas mitto.
|
| |
|
|
|