|
Тема |
Re: Ето го козунака и рецептата му :) [re: Lina] |
|
Автор |
Mushu (злюка-гадюка) |
|
Публикувано | 05.04.05 11:19 |
|
|
Да, точно така - 2 пъти по 130 гр. брашно. Така го е намислил авторът на моята рецепта. Поне за моята машина, а може би и за други (?), идеята е течните съставки първо на дъното, отгоре - брашното, солта и др., а най-отгоре - маята, която да не влизала била в контакт със солта, щото ставало страшно... Преписах рецептата без никакви изменения, още повече, че се оказа страшно удачна. Само внимавай с изпичането - ако имаш избор на степен на зачервяване на коричката, избери най-ниската и все едно го понаглеждай последния половин час.
Успех!
P.S. Питам се, когато реша да замеся с истинска свежа мая, как именно ще я чучна най-отгоре... таман никак - нали тя трябва да се разтвори във водата/млякото, с малко захар и брашно евентуално... та ми е интересно отсега как ще го извъртя :)
Ante porcos margaritas meas mitto.
|
| |
|
|
|