|
Тема |
Re: Сърми с некисело зеле? [re: geminarius] |
|
Автор |
lPA (минаващ) |
|
Публикувано | 27.12.04 20:08 |
|
|
Здравей,
Малко късно се включвам, но ако решиш пак да правиш сърми с прясно зеле, ще споделя моя опит. За съжаление тук продават само ситно нарязано кисело зеле и след всички проби, най-сполучливия вариант според мен е следният:
За отделянето на листата - в голяма тенджера завираш вода / доста, над половината от тенджерата / . Набождаш с вилица зелката за кочана и потапяш зелката във врялата вода за около 30 - 40 секунди, с нож режеш от кочана най-горните 1 - 2 листа, потапяш пак във врялата вода и така докато си отделиш листата. Изглежда сложно, но е много лесно. После изливаш половината от водата, добавяш сол и много лимонтузу и връщаш всички листа във водата, захлупваш и ги оставяш да поврат 10-ина минути.
Най-добре е, ако може листата да останат накиснати по този начин за цяла нощ на хладно място. С тази отвара е хубаво да се полеят завитите вече сърми - не трябва да е много солена.
Може да се прибави нарязано кисело зеле от консерва, или както се продава, или към плънката, или между сърмите.
Плънката и завиването са ти го обяснили добре.
Щастлива Нова Година.
|
| |
|
|
|