Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:39 28.06.24 
Клубове / Мнения / Черните списъци / Черен списък на заведенията Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема мнение от професионалист :) [re: me*]
Автор peter25 (вече на 26)
Публикувано18.10.05 21:20  



Местата с хубави баници (тоест такива, които са направени със сирене, а не с извара и брашно като плънка, и маргарин като мазнина,а не мас , са сравнително малко :
1. пл Руски паметник - спирката на тролеите в посока обратна на центъра
2. пл. Македония , Златното пиле - спирката на трамваите в посока централния пазар
3. Сточна гара - Никай
4. жк Хаджи Димитър - ул Златица, зад Фантастико, до детската градина.
5. Софийска баница в подлеза на Орлов мост към Борисовата градина

Това са местата, на които гарантирано знам, че се работи качествено, защото самия аз съм работил там като майстор,докато завърша следването си.

За тези, които обичайно си купуват баници за закуска - да ви светна :

Ако на следващия ден, след като сте яли баница, ви боли корема или имате киселини, значи баниците са правени с гранясала мас или препържено олио, ползвано преди това за пържене на пирожки да речем
( а то е канцерогенно !!!!!!)

Питайте за грамажа ! Ако една баница е с цена под 50 стотинки, или е с извара и мас, или не е 180 грама, колкото трябва да е.
Преди 2 седмици бях в една баничарница на Алабин точно срещу съдебната палата, продаваха баници "със сирене" по 60 стотинки, едни обемни такива, но нали ръката ми е тренирана да тегли, помолих да ми ги претеглят 3те банички на везната... та вместо 540 грама, те тежаха... 320 :)
В една баница сиренето трябва да е 20 грама - това е една пълна супена лъжица.

В повечето баничарници като плънка колегите забъркват една смес от извара (която често е прокиснала, защото е купена от собствениците по намалени цени от разни съмнителни "борси", в които няма хладилници), сол, брашно и вода.
В малко по-цивилизованите към тази смес се добавя и сирене, за миризма.
И само някои "будали" като изброените по-горе обекти, работят с истинско сирене.

Няма да ви разказвам как се работи на повечето места, че ще се отвратите.
Но един съвет поне- купувайте само от места, където виждате как се приготвят закуските. Ако не друго, там майсторите не смеят да върнат някое изтървано парче тесто към голямото тесто, защото клиентите могат да ги видят :))

Да виждаш е едно, да разбираш е друго.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Sofiiska banica me*   06.08.05 01:38
. * Re: Sofiiska banica Cлaдka_лимoнka   06.08.05 02:15
. * Re: Sofiiska banica DeeplnsideYou   06.08.05 15:14
. * Re: Sofiiska banica the_bomb   07.08.05 17:58
. * Re: Sofiiska banica Бaничapя   07.08.05 22:45
. * Re: Sofiiska banica moira   18.08.05 15:23
. * Re: Sofiiska banica Galeon   21.08.05 12:42
. * Re: Sofiiska banica lnichka   07.10.05 14:45
. * Re: Sofiiska banica l   05.10.05 14:33
. * Re: Sofiiska banica Teoдopчeтo   07.10.05 15:24
. * Re: Sofiiska banica stefan sofianski   07.10.05 21:37
. * Re: Sofiiska banica ks   08.10.05 23:43
. * Re: Sofiiska banica Versos   17.10.05 03:55
. * Re: Sofiiska banica Julian   21.10.05 12:05
. * мнение от професионалист :) peter25   18.10.05 21:20
. * Re: мнение от професионалист :) n   21.10.05 13:42
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.