В отговор на:
Манитолът е почти безвреден.
Да, точно това казват всички корпорации за продуктите си, включително и Монсанто - нашите продукти са безвредни... почти. Дори когато , те продължават да са безвредни...
В отговор на:
Ацесулфамът и аспартамът са сред най-безвредните подсладители.
Преди да се втурнем към "най-безвредния" подсладител, създаден от Монсанто, да се поровим във източниците:
И така, той съдържа:
Аспартамова киселина (Aspartic acid) – 40% съдържание в аспартама.
Прекомерната употреба на тази аминокиселина може да повиши нивата на аспартат, който от своя страна да влезе в мозъка и бавно да разруши невроните. До 75% от тези неврони могат да бъдат разрушени преди да бъдат забелязани каквито и да било симптоми. При определени индивиди рискът е по-голям, поради участъци от мозъка, които не са напълно защитени по естествен път (например по време на детството или дребно мозъчно увреждане получено поради други обстоятелства).
Фенилаланин (Phenylalanine) – 50% съдържание в аспартама.
Това е амино киселина, която се намира в естествено състояние в мозъка. Някои хора с генетични увреждания (PKU) не могат да преработят тази аминокиселина и по-високи нива в кръвта са смъртоносни. Доказано е, че поглъщането на аспартам може да доведе до изключително високи нива на фениланин дори у хора, които не страдат от (PKU). Това е изключително опасно за деца и зародиши.
Метанол (Methanol) – 10% съдържание в аспартама.
Редовно чуваме по новините за хора, които ослепяват или умират от алкохол-менте, който съдържа Метанол. Да, всеизвестно е, че това е смътроносна отрова. Но какво прави тя в аспартама? Метанолът постепенно се отделя в тънките черва, когато аспартамът се срещне с ензима химотрипсин. Абсорбцията се повишава, когато аспартама се нагрее до температура над 30°С и тялото разгражда метанола на мравчена киселина и формалдехид. По време на операция “Пустинна буря” американските войници консумират напитки подсладени с аспартам, които преди това са били загрявани неволно под слънцето. Същите тези войници заболяват от болест подобна на отравяне с формалдехид.
Дикетопиперазин (Diketopiperazine)
DKP е суб-продукт от разпада на аспартама. Формира се в течни продукти, при продължителното им съхраняване на склад. При достигане до червата, това вещество образува комплекс, близък до N-nitrosourea, който е мощен химикал мутаген и причинява мозъчени тумори.
Ето и няколко изследвания за аспартам
Аспартама предизвиква родилни дефекти – Др. Диана Дау Едуард е финансирана от Монсанто (притежателите на НутраСуит) да изследва възможните родилни дефекти при употребата на аспартам. След като предварителните данни показват информация за наличие на подобни увреждания финансирането е прекратено.
Рак на мозъка – в две годишно проучване 12 от 320 опитни мишки хранени с аспартам, редом с нормално получената храна, развиват мозъчен тумор, докато от контролната група не се наблюдава подобно развитие. Др. Адриан Грос, токсиколог към FDA свидетелства пред Американския Конгрес че аспартама причинява мозъчни тумори, но FDA прекъсва изследването му с довода че е недостатъчно. След като аспартамът е пуснат като безопасен за консумация, появата на мозъчни тумори в хората над 65г. се увеличава с 67% (1973-1990).
Диабет – Според изследване на Х.Дж. Робъртс, специалист по диабет и член на Американската асоциация по диабет, аспартамът води до:
- ускоряване на симптомите на диабет;
- намалява диабетичния контрол про болни от диабет, които са на инсулин или на пер-орални лекарства.
- води до влошаване на други усложнения, като например ретинопатия, катаракт, невропатия и гастропарезия;
- предизвиква конвулсии (реакция с инсулин);
Наблюдава се “драматично подобряване на гореизброените усложнения, както и по-доброто възстановяване на пациентите, прекратили приемът на аспартам и продукти съдържащи аспартам.”
Епилепсия – Американската авиация пуска публикации с предупреждения за консумацията на NutraSweet, след отчитане на увеличаване на спонтанните припадъци сред пилотите. Това бе потвърдено от изследване от д-р Уайсман през 1969 след като 5 от 7 кърмачета примати, започнали да страдат от внезапни припадъци след употребата на аспартам.
Ако някой все още се съмнява в морала на Монсанто, компанията зад Аспартам, да види филма "". А психопатите във форума да избягват всички напитки и продукти с аспартам в тях. Останалите могат да продължат да изпълняват програмата на Монсанто за намаляване на населението...Редактирано от Haтypaлиcт на 07.04.13 11:02.
|