|
|
| Тема |
Какво трябва да има върху етикет на храна? |
|
| Автор |
Colombino (програмист) |
|
| Публикувано | 21.02.11 17:40 |
|
|
|
Майка ми ми носи одеве някакъв промоционален сурогат от Кауфланд, който има наглостта да се нарича "салатен зехтин микс". Освен това пише 20% зехтин и 80% растително олио.
Някой има ли идея къде мога да се оплача от тая стока, че се нарича 'зехтин'? И че никъде не е пояснено от какво е това "растително олио" - от палма, от соя, от рапица, ...? Щото и да се караш и да не се караш с възраснти хора файда няма - с годините се видиотяват. Като видят нещо евтино и скачат да го купуват без никой да им е казал да купуват най-евтиния боклук, който видят или да имат лимит на бюджета за храна.
Както казал пияницата на въпрос колко е 0.5 + 0.5: "Не мога да го изразя математически, но цялото ми същество ми подсказва, че е литър".
Та и аз не мога да го изразя юридически, но цялото ми същество ми показва, че не може да има нещо със съдържание на друго нещо 20% и то да носи неговото име. Със същия успех утре ще пуснат "хомеопатичен зехтин микс" със съдържание на зехтин под една молекула на кубик.
Също и за понятието "растително масло", което според мен носи твърде много информация и за опростяване може да бъде заменено с "органично масло".
Опитах да намеря някакви нормативни документи за етикетирането на храните, но нещо не ми се получи търсенето.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
| |
|
|
|