|
Тема |
Re: Бира в бутилки [re: Cлapтибapтфacт] |
|
Автор |
Araxna (Интоксикирана) |
|
Публикувано | 13.08.07 18:57 |
|
|
Чета ви, чета ви и се чудя да сте чували за процеса "пастьоризация", май едно време никой не е пастьоризирал бирата, или просто са си спестявали горивото, пастьоризираната бира не би трябвало да се разваля, защото изтребва дрождите в бирената мая. А вино да се разваля при правилна технология на ферментация, не бях чувала по-голяма смешка, с 11 до 16 процента спирт вътре как да се развали, а серния двуокис се слага за да се стабилизира след последната ферментация и да не стане на оцет, ама когато се изпари, при досег с въздух и на топло пак ще се вкисне.
|
| |
|
|
|