|
Тема |
Re: Кисело мляко Пършевица [re: P1O] |
|
Автор |
jvx (непознат
) |
|
Публикувано | 11.08.05 18:42 |
|
|
С Няколко думи Данон Груп централата им се намира в Барселона. Контрола който осъществяват на входа и на изхода на своята продукция е само мечта за българските стандарти. Знаеш ли какво значи "сух лед" - това е температурата за доставка и съхранение на закваските на Данон и тя е (-60 С). Не бъркай масленост със други показатели. Да си чувал случайно, че този показател е относителен - по тая логика яж маргарин или майонеза. Да имам дете и с ръка на сърцето мога да заявя продуктите им са добри и на Родопея и на Българо-Австрииския холдинг в Елена (внесената инсталация за хомогенизация е на много висока цена) и постигат едно добро качество. Колкото до Обединена Млечна Компания, произвеждащи млека като Верея, Фибела и други такива марки щяха да са по-добре ако имаха предприемчиви шефове, но уви. За потвърждение мога да ти кажа, че Фибела в Пловдив първи изкараха мляко използвайки щам (Хелветикус) или както после Данон реализира като Бифидо. Ако не се бяха отказали да налагат този продукт Пловдивчани, сега нямаше да показват оная "омразна поне за мен реклама", в която "оная " си търка корема и яде мляко с мюсли. Та като цяло логиката всеки се досеща е по-евтиното мляко на пазара съдаржа по-малко стабилизатори и ползваните от тях закваски са за препосяване. Щях да забравя консерванти по БДС е забранена употребата им в млечни продукти заради децата. Наличието на такива в кисело мляко е почти невъзможно поради факта, че самата закваска е от живи микроорганизми, а консервантът подтиска развитието им. Е има и такива на млечна основа (без имена, че некой ще го сметнат за реклама), но Ви казва тяхната цена е от порядъка на 1000 лева за 1 кг. Просто трудно се връзват сметките при положение, че кофичка кисело мляко струва около 50 ст.
Дано съм бил полезен - ако има още нещо не само за млекат питайте.
|
| |
|
|
|