Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:33 07.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)
Тема Re: Отново същият кошмарнови [re: Aмpитa]  
Автор PipilotaViktualija (неоназиПипилота)
Публикувано13.05.10 17:57

У дома има две котки и си имат "наблюдателници" на терасата. Едната е в бившия цветарник, който беше освободен за нуждите им от наблюдение на мирозданието

, а до него от вътрешната страна направихме друго котешко пространство от дървен плот, обвит с непромокаема материя и отгоре заковахме парче мокет, за да може да не спорят за цветарника, че е опасно. Пред втората "наблюдателница", понеже е на нивото на парапета, опънахме парче мрежа, което почти не се забелязва, но е достатъчно за да не стават бели, а котката да си гледа надолу. Е, не ги оставям само у дома на отворена тераса, за всеки случай. Но сутрин първата им работа, когато стана, е да промяукат пред вратата на терасата и да се качат да наблюдават птичките по отсрещното дърво.

Да се усложнява е просто, да се опростява е сложно.
Brick in the Wall

Тема Re: Как се възпитава коте?нови [re: Aмpитa]  
Автор PipilotaViktualija (неоназиПипилота)
Публикувано13.05.10 18:00

Постепенно ще свикнат една с друга. Вторият котарак дойде у нас малко непредвидено, след като другата котка вече беше на 6 години и никога не е била особено сговорчива. И тя го съскаше и отбягваше в началото, но сега, без да са непрекъснато в дружески отношения, се забавляват, тичат, гонят се, а играта е много необходима на една котка. Е, понякога, когато играта загрубее, се налага да ги разтървавам, но до ексцесии не се стига.

Да се усложнява е просто, да се опростява е сложно.
Brick in the Wall

Тема Re: Как се възпитава коте?нови [re: Aмpитa]  
Автор esti ()
Публикувано14.05.10 12:19

Ами нали според дебелите книги

тоалетните трябва да са брой котки +1. т.е. на вас ви се полагат 3 тоалетни.
Аз съм стигала до 4 котки накуп и не съм слагала 5 тоалетни, но може би при някои котки има значение, знам ли...
А един от най-често срещаните признаци на бунт при котките е именно неправомерното ползване на тоалетна.
Дори и да няма гонка и гърч от страна на "висшите", може би "по-нисшите" в ерархията инстинктивно усещат старшинството с което може би не са съгласни, затова се бунтуват и...пишкат.
Моите така и не свикнаха заедно...

Тема Re: Отново същият кошмарнови [re: PipilotaViktualija]  
Автор Aмpитa (Скорпион)
Публикувано15.05.10 19:55

Сладури!

Забелязала съм обаче, че ако в този момент докато си наблюдава птичките понеча да го гушна или погаля, много се дразни и налита да дере и да хапе. Та затова гледам да не смущавам сутрешната му "медитация".

Тема Re: Как се възпитава коте?нови [re: PipilotaViktualija]  
Автор Aмpитa (Скорпион)
Публикувано15.05.10 19:56

Мисля, че отдавна свикнаха една с друга и се забавляват като си играят.

Тема Re: Как се възпитава коте? [re: esti]  
Автор Aмpитa (Скорпион)
Публикувано15.05.10 20:42

За първи път чувам за това, че трябва да им се осигури още една тоалетна.

Не знам как си определят йерархията, но е факт, че когато малкото налети на храната на голямата, тя въобще не се съпротивлява и му я отстъпва.

Моя приятелка ми е споделяла също, че възрастната им котка отстъпва храната си на по-малката. Тя си го обяснява с това, че в природата по-младите и жизнеспособни животни имат предимство пред старите заради това, че именно те са наред да продължават рода и котките инстиктивно усещат това и затова доброволно отстъпват храната си.

Аз лично си го обяснявам с факта, че малката ни разбойничка е много агресивна и нахална, а голямата - добра и хрисима. Та както и в живота нахалните успяват да пробият.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.