Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:03 12.11.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Кулинарни рецепти № 19нови  
Автор flora bg (maman)
Публикувано16.10.12 15:12





Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!

Тема Ориз по индийски! Без месо.нови [re: flora bg]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано17.10.12 10:01



Ориз по индийски
Добавено в вегетарианска кухня, Индийска кухня, Ястия без месо
Добави към моето меню

Ориз по индийски
ориз “Басмати”, сварен с подправки и запържен с гхи и ароматни зеленчуци

250 г ориз “Басмати”
1 – 2 дафинови листа
1 пръчка канела (или 1 щипка канела)

за ароматните зеленчуци:
1 ч.ч. замразен грах
1 с.л. гхи (преварено чисто масло)
1 глава кромидлук
1 морков
1 зелена чушка и 1 червена чушка
1/2 индийско орехче, настъргано
щипка къри

* В тенджера се наливат 4 ч.ч. вода и се прибавя канелата и дафиновите листа. Когато водата заври се добавя ориза и се сварява до готовност (правилото 1:4 вода – ориз, готов е 25 мин след завирането);
* Зеленчуците се нарязват – кромид лука на кръгове, морковите и чушките на ситно. В дълок тиган (уок) се загрява гхи (чисто масло) и се запържват зеленчуците. Добавя се и граха (измит със студена вода, без да се размразява предварително)
* Зеленчуците се подправят с настъргано настъргано индийско орехче и къри;
* Добавя се ориза, разбърква се и се запържва за кратко.

Исках нещо без месо днес и ето какво открих,в момента го готвя...ще видим какво ще излезне.
Ей Кали, онзи ден правих прословутата баница хармоника ..ами аз докато се обърна и те ми оставили една хапка за единия ми зъб от баницата.Калпазани сега в неделя ще правя още една ,но ще си хапна подобаващо преди да им дам.Ха маха...



Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!

Тема Рецепти за спагети...нови [re: flora bg]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано23.10.12 10:27



Давайте рецепти за спагети,макарони,разни пасти......чакам. От тях се слабеело и моята внучка иска това да яде ама аз не съм много по тези неща.друго е да си направиш супичка,ахнийка,гювече...

но новото поколение е по така....

Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!

Тема Re: Рецепти за спагети...нови [re: flora bg]  
Автор Tia maria (ентусиаст)
Публикувано24.10.12 10:55



Флорче ,ето идея от мен да видиш ,че само аз съм ти приятелка

. Спагети ригатони-като големи тръбички. Сваряваш ги леко на половината от означеното на опаковката време. Подреждаш ги отвесно ,с отвора нагор,плътно в тава с падащ борд,пълниш ги със кайма приготвена като за пълнени чушки /по диетично е да е телешка/ заливаш със сос бешамел и печеш.После ръсиш с кашкавали и сирена каквито имаш /-най добре с пармезан- и воала !
Не че съм го правила ,но се каня. Ако искаш почакай да ти съобщя резултата..
За сосове с паста зная ,че е най добре да се остави малко от водата , в която пастата е вряла.
Погледни и Фиеста ТВ-сеньора Лидия прави зашеметяващи вкусотии! И много добре обяснява.



Тема Re: Рецепти за спагети...нови [re: Tia maria]  
Автор kro.kro (непознат )
Публикувано24.10.12 12:10



Да предложа и аз една рецепта, много близка до написаната по-горе, правих я скоро(малко видоизменена-с по-малко кайма, нямах гъби и бешамела го направих с по-малко мазнина като замених и част от млекото с водата, в която варих макароните

) и се получи доста вкусно.




Тема Re: Рецепти за спагети...нови [re: kro.kro]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано24.10.12 20:08



Благодаря ви моми
чета, ще се опитам пък да видим какво ще излезне....



Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!

Тема Re: Рецепти за спагети...нови [re: flora bg]  
Автор Kaлoянa (старо куче)
Публикувано25.10.12 19:54



виж и това, аз това правя понякога







Живота е рисуване без гума за триене.

Редактирано от Kaлoянa на 25.10.12 20:10.



Тема Re: Рецепти за спагети...нови [re: Kaлoянa]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано26.10.12 14:03



..... Може да се направи сос с всякакви зеленчуци. Аз често нарязвам тиквичка на ситно, задушавам първо глава лук- мн.ситно накълцан и добавям тиквичката. Като поизври водата се слага малко доматен сос/ползваме консерва, но може и домати, нарязани на ситно/. къкри на слаб огън докато се изпари водата.Подправя се със сол, босилек или какввито подправки харесвате.Получава се и сос от гъби, от патладжани. броколи-а бе каквото ти хрумне. Накрая знаеш- поръсват се спагетите с настърган кашкавал
Това е рецепта дадеда ми от Мравчето - италианска -та нея ще правя защото не искам с месо.



Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!

Тема Re:Докато втаса зелето.Тракийски сърминови [re: flora bg]  
Автор EFO75 ()
Публикувано29.10.12 11:09








Тема Re:Здравословна пицанови [re: EFO75]  
Автор Ekna (Усмивка)
Публикувано29.10.12 14:12



Необходими продукти:

1. За блата

- 0,5 кг пълнозърнесто брашно
- растителна мая - 1 пакетче. Необходимото време за втасване е двойно спрямо обикновената мая

2.За плънката

- цедени домати
- 4 зелени и червени чушки
- 3 пресни домата
- 3 тиквички
- 2 вида сирене

Начин на приготвяне:

Блата се разточва и се поставя в предварително загрята на 200 гр. фурна за 10 мин.

Разстилат се цедените домати. Чушките се нарязват на тънки лентички и се разстилат. Нареждат се ред домати и ред тиквички, нарязани на кръгчета. Поръсват се двата вида сирене.

Подправки по желание.

Отново поставяме пицата във фурната на 200 г. за 10 мин.

Моите си изводи от първо приготвяне: Растителна мая трябва да се търси в био-магазини в големите градове или в био сайтове. Вкусът на пълнозърнестото тесто в пицата не е съвсем същия като обикновеното бяло тесто

. Може би след доматения сос трябва също да се позапече за малко за да поизсъхне соса. Зеленчцуците остават полусурови и хрупкави, което е здравословно.

Подходящо е с пицата да се изконсумира и чаша хубаво домашно винце

Да ви е сладко!




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.