|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
Или от нищо - нещо!
Значи в едно гювече се слага надробени и объркани следните продукти:
1. каквото има в хладилника - една чушка, домат, морков, картоф,гъбка салам или някакво месо на парченца,сирене и едно яйце.Объркани хубавичко със сол и подрлавки по желание,обезателно червев пипер и чер пипер. Поръсваш с олио или масло,слагаш водица и във фурната да се задушат и поврат.после ги махаш гювечетата,поръсваш ги с кашкавал обилно ако имаш ако не чукаш едно яйце ако и това нямаш нищо не слагаш и пак във фурната - да се разтопи кашкавала. това е.Вкусно е. Моите внуци като им направя пекано пиле така го ядат, че по костите остават много месо. Обезкостявам го хубаво и им забърквам едни гювечета побъркват се да ги ядат. Да ви е сладко.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
4 чаши брашно
1 чаша вода
1 чаша олио
1/2 чаша захар
Всичко това го разбъркваш и става едно меко мазно тесто,отделяш едо топче като голям орех от тестото настрана.Другото тесто го разтилаш в кръгла тавичка.
1 кгр.ябълки малки или 3 големи ги рендостваш и объркваш с още 1/2 чаша захар,счукани орехи и канела.може и малко галети няколко с.л. да сложете.тази смес я разтилате върху тестото.
Отгоре с ренде рендосвате предварително омесеното топче с още брашно до твърдо.
След като хубаво се поръси с рендосаното тесто сладкиша се слага на умерена фурна да се опече. Евин и много сладък сладкиш. Да ви е сладко!
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Ще го пробвам още днес. Затрупани сме с ябълки. Аз ви подсещам за оризови кюфтета-аранчини.
| |
|
Тиа , не ме подсещай а дай рецептата, какви са тези оризови кюфтенца а?
А аз днес съм на зелник,щото си обрах зелето от двора.
Прясно зеле накълцано,смачкано със сол и запържено в олио. После слагам натрошено сирене и ред кора ,ред зеле и така ....Заливам с разбито яйце в чаша газирана вода и пека. Баницата е готова. Да ви е сладко.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Рецептата за аранчините е модифицирана от моя милост ,но...се получава. Сварява се ризото,като най-подходящият ориз е Арборио. Направих го с Ризон -става. Оризът не трябва да се слепва докато се готви ,после чак се получава лепкава смес. Използва се повечко олио. След това се прибавя пармезан ,яйце,подправки и се оформят оризови топчета . Редно е да се сложи плънка,по избор ,но аз ги направих без. Панират се в брашно ,яйце и галета.Заприличват на портокалчета ,откъдето и името им. Правила съм ги без пармезан, със сирене и кашкавал /избирам по-твърди видове /. Последния път даже не сложих яйце в плънката. Пак се получиха.
Това е в общи линии... В нета има много разновидности ,това са моите.Изядоха се за минути ,само малката ,без да опитва ,каза че са ,,бляки ".Всъщност и аз не обичам ориз ,но бях в чуденка каква гарнитура да измислям.
| |
|
Миличка, много интересно звучи,макар, че не съм много по ориза ама е здравословен. Маргото искаше рецепта с ориз с месо - нещо по-така. Ето ти Марго оризови кюфтенца - сложи им вътре по парче месо и готово.,
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Точно така ,за пълнеж става телешко рагу. Ориза е здравословен ,но рецептата-не. Карай...
| |
|
Я и аз да се отчета..нали знаете, че обичам лесните неща! Тъй като имаме в къщи много сладка, а никой не ги яде .таа - Объркваме масло ( от това с кравичката..Е , те май всички са с крави ахаха) със сладко ( по избор) 2 пакета бисквити закуска и ги слепваме със сместа ( мерна единица - с деснячката)Изправени една зад друга да се получи като руло! Отгоре - аз предпочитам с течен шоколад .и готово!
| |
Тема
|
Re:Пуйка с уиски (за мъже)
[re: marggoto]
|
|
Автор |
TheaO5 (другата аз) |
Публикувано | 14.12.12 19:21 |
|
И аз, че скоро научих следната рецепта:
ПУЙКА С УИСКИ (за мъже)
Продукти: една пуйка около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски.
Необходими са още: сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана сланина.
Приготвяне: Пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол, пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж.
Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски.
…
След охоло шас отварте, обръщте и глеееаш печенто. Фащте шишето и с сипваш няколк глътк. След ощ едн шас фниматлно залитат към печката и обръщт пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашс ощ едно уйск и така? Пуйкт ощ три шас с оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоиш д пикаеш. Ако мойш, плзиш към фурнт и вадш мисиркт. Ошт една глътк и пак опитвш да измкнш тават. Вдигш пуйкт от земят и внимааш да н паднш на хлъзгъвя под. И да паднш, няа значен, слагш животнт в тават?
Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.
Редактирано от TheaO5 на 14.12.12 19:22.
| |
Тема
|
Кейк със сладко или конфитюр
[re: TheaO5]
|
|
Автор |
Kaлoянa (старо куче) |
Публикувано | 14.12.12 19:32 |
|
става, получава се, направете... рецептата е сполучлива
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|