|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Re:Нудъли от елда
[re: EFO75]
|
|
Автор |
Ekna (Усмивка) |
Публикувано | 29.10.12 14:17 |
|
Вчера за първи път опитах и нудъли от елда. Те са много популярни в японската кухня.
Приготвят се и имат вкус почти като спагетите. Консумирахме ги със сиренце и доматен сос с кисели краставички, маслини и телешка кайма.
Но това, което мога да кажа след нудълите и здравословната пица е, че адски ми се хапват вкусни, сочни кюфтенца 60/40
| |
Тема
|
Re:Нудъли от елда
[re: Ekna]
|
|
Автор |
flora bg (maman) |
Публикувано | 30.10.12 11:05 |
|
Браво Ефи и Екна и на двете - рецептите са супер и ще ги пробвам.Оф Екна и на мен ми се ядат сочни кюфтенца и отвреме навреме си правя и за мен освен за внуците.Ами и аз душица нося нали? тези дни съм на качамак със препържено масло с червен пипер и сирене натрошено. Също и на каша с гъби...
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
Тема
|
Re:Сервира ме кюфтенца....
[re: flora bg]
|
|
Автор |
EFO75 () |
Публикувано | 31.10.12 09:14 |
|
Момичета,как само ги описвате кюфтенцатаи аз много ги обичам...
Да ви сервирам,макар и 'виртоално',да не ви стане нещо
| |
Тема
|
Re:Сервира ме кюфтенца....
[re: EFO75]
|
|
Автор |
flora bg (maman) |
Публикувано | 01.11.12 10:01 |
|
Да ти кажа Ефи, като видя предаване кулинарно по телевизията и превключвам на друго.....ами така де -то не се издържа очи да гледат,слюнки да течат а в устата нищо...Но понякога дават и постни рецепти без месо но много рядко. Днес ще им правя на внуците и на мен кавърма с пилешко и праз лук. Много я обичаме.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Фло ,дай рецептата ,плийз ! Кавърма никога не съм правила. А който се сеща да пусне нещо с картофи ,като отбелязвам ,че основните-картофено пюре ,огретен ,супа,салата,яхния ит.н. си ги зная. Също и картофи фрикасе и картофи с бешамел.
Чудя се от известно време на едни картофи Дофиноа ,Дюфиноа ,нещо такова...
| |
Тема
|
Re:Сервира ме кюфтенца....
[re: Tia maria]
|
|
Автор |
Kaлoянa (старо куче) |
Публикувано | 01.11.12 18:54 |
|
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Тиа мария, аз правя кавърмата по селски начин и старовремски. В смисъл не употребявам модните чужди подправки, които се употребяват сега. Не обичам да бъркам солено със сладко и т.н. Въпрос на вкус. И така кавърмата е зимно ястие по принцип приготвено със свинско. Прави се през зимата когато се колят прасетата. Надробява се свинско на парчета и хубаво се запържват до златисто.Изсипва се нарязания праз и той се запържва хубаво слага се червен пипер и малко дом.пюре да изкипи водата. Подправя се само със сол и чер пипер. това е. Сега тази кавърма можеш да я направиш със всякакъв вид месо, аз си я правя с пилешко по времето на праза.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Пилешка кавърма в гювече
Продукти:
за 1 2 3 4 5 6 8 10 12 16 20 порции
1/2 кг пилешко филе
2 глави лук
1 стрък праз
200 г гъби
1 морков
2 зелени чушки
250 г домати
2 с.л. олио
сол
черен пипер
мащерка
Време за приготвяне:
50 минути
Рецепта за Пилешка кавърма в гювече:
Месото (1/2 кг) се нарязва на средни по големина парчета, лукът (2 глави) и празът (1 стрък) - на ситно, гъбите (200 г) - на резени, морковът (1 бр) - на кръгчета. Всички тези продукти се задушават в горещото олио (2 бр) под капак за 10 минути заедно с подправките. След това се смесват с доматите (250 г), разбъркват се и се разпределят в две гювечета с капачета, които се слагат във фурната и ястието се пече на среден огън 40 минути.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Тиа Мария постнах ти една от новите рецепти за кавърма. Може пък тя да ти хареса повече от моята. Но аз по принцип не слагам моркови, гъби,чушки ...защото те намалят вкуса на хубавия здравословен праз. Като искам гъби си правя само гъби...с пилешко без други примеси. Забравих да ти кажа че накрая на кавърмата слагам и малки парченца даф.лист. Може и малко чубрица.Това е.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Благодарско ,Флорче! У дома точно старовремският начин се тачи !А аз бъркам кавърма с капама ,но това е друга история...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|