|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
На тази рецепта може да смените захарта със мед, или агаве, или малко тръстикова кафява захар, също крембъри - сушените плодове - може да замените със стафиди, орехи, някакви сушени плодове по желание. Семената които се слагат са непечен сусам и семена от мак. Ядките може да не ги пържите с масло, а да ги накиснете с вода и като станат млечни да ги начупите в салата.
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Салатка от кале, от прясни листа, може да замените ако нямате с листа от цвекло, спанак или други зелени листа. Ябълката може да ви е настъргана или нарязана на кубчета, може да добавите и малко зелен лук, или чесън, магданоз, кориандър стрък - не повече, ако обичате копър...
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
а тази е с джиндър, и останалите зеленчуци ги познавате добре, оцета е хубаво да е ябълков сурово приготвен, захарта да се замени с малко мед, или агаве или кафява тръстикова. Ядките - орехи, бадеми, какво ви се харесва, предварително накиснати - на вкус да са млечни.
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
В този сайт има много супи, които са много различни, и вкусни. Тази супа е картофи със зелен чесън и малко бейкън, който може да замените с шунка, или по ваша преценка друго. Аз не прехвърлям картофите в блендера, а направо с ръчния блендер дето си правя картофеното пюре пюрирам направо в тенджерата и понеже нямаме зелен чесън, ползвам зелен лук, като добавям малко здрял чесън, какво да се прави приспособявам се.
По-долу има различни варианти супи от картофи, от броколи, от карфиол, праз лук, шунка ... Супите се варят на ниска температура дълго време, за да се запазят витамините им - ако има все още такива...
Има и пилешки готвени храни, не са сложни, много са вкусни, също със свинско месо, телешко, агнешко... Някой от тях съм правила, много са сполучливи, но видоизменям малко, всяка домакиня си знае защо.
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Бързо и лесно, много вкусно
Аз слагам червени ябълки, и по-малко захар, брашното ми е пълнозърнесто. 350 градуса по Фаренхай е равна на 180 гр по Целзий. Продължителността на печенето зависи от кубатурата на фурната, за мен около 50 минути.
....
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
Тема
|
Мед от глухарче-радика
[re: Kaлoянa]
|
|
Автор |
Kaлoянa (ветеран) |
Публикувано | 11.04.13 19:32 |
|
Успех на всички
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
Тема
|
Кале - зеленчук, само органичен да се ползва
[re: Kaлoянa]
|
|
Автор |
Kaлoянa (ветеран) |
Публикувано | 11.04.13 19:53 |
|
от този сайт можете да си поръчате, закупите семена за кале
семена кориандър
салатен синап - от опит знам, че листата му малко нагарчат, но е много полезно
не видях семена за селъри, но не пречи да попитате, успех в градинарството
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Флорче, ти като главна градинарка сигурно правиш, но ако все още и това чудо не ти е в ежедневието може да го включиш. Знам, че от нашия клуб има хора които си правят на вилите.
Ето какво е компост, ние в къщи също имаме. Проста работа, вместо да изхвърляме листата от цитрусите ги събираме. Сами си сковахме от дърво и ситна тел нещо като сандък - но квадратен и дъното е също от тел, от време на време мокря с маркуча, защото при нас не вали дъжд, обръщам с градинарски инструменти, добавям само черупките от яйца, използваната утайка от кафето, от време на време и малко зелени листа умишлено слагам да засиля ферментацията .... Тук всяка ферма или ранчо си има такова компосиране, а и по къщите който се придържа към натуралния живот...малки домашни градинки, лехички, саксии, дървета...
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Много ми харесва тази идея...
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!Редактирано от flora bg на 12.04.13 08:42.
| |
|
Кали, от край време моите свекър и свекърва а и почти всички селски хора си правят такъв компост от листата на дърветата им.всички паднали листа/тук нямаме в изобилие цитросови дървета а овощни наши. Събираме листата в един трап, там си ферментират и си става натурален тор, който го разпръскваме по почвата. Благодаря ти, аз не използвам изкуствен тор в моя двор.Вашият компост е по-различен от нашия но в общи линии е едно и също.А за черупките от яйца си ги слагаме в храната на животните и особенно на кокошките - за да снасят повече. кафето - аз не пия кафе - но знам, че някои си торят цветята с него. Аз си слагам на саксиите стрити листа от използван зелен чай. А виж какви билкови кухненски градинки са измислили тези американци - не е лоша идеята.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|