|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
Необходими продукти:
гърдите от едно пиле
2-3 филии сух хляб - средата
1 средно голяма глава лук
1 яйце
3 супени лъжици майонеза
сол и черен пипер на вкус
галета за овалване
масла или олио за пържене
Начин на приготовление:
1.пилешките гърди, лукът и хлябът се смилат
2.добавят се яйцето, майонезата и подправките и се омесва кайма
3.оформят се кюфтенца, овалват се в галета и се пържат в сгорещена (но не прекалено) мазнина.
Благодарение на майонезата кюфтенцата стават много сочни. Получават се около 15 кюфтенца. Да ви е сладко.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
Тема
|
Re: Картофено руло С шунка и кашкавал
[re: flora bg]
|
|
Автор |
EFO75 () |
Публикувано | 18.02.13 09:44 |
|
Kaртофено руло с шунка и кашкавал
Необходими продукти:
1 кг сварени картофи
1 глава ситно нарязан червен луk
1 яйце
сол и чубрица на вкус
За пълнежа:
300 г шунка
200 г кашкавал
2 твърдо сварени яйца
Обелваме и намачкваме картофите. Смесваме ги с яйцето, лука, солта и чубрицата на вкус.
Разстиламе полученото пюре на пласт с дебелина 1 см върху намазнено алуминиево фолио. В единия му край нареждаме четвъртинките яйца, а върху тях - кубчетата шунка и кашкавал.
С помощта на фолиото навиваме руло и го прехвърляме в намазнена тава.
Повърхността на рулото намазваме обилно с масло. Печем го до зачервяване.
| |
Тема
|
Желирани кюфтета по френски.
[re: EFO75]
|
|
Автор |
flora bg (maman) |
Публикувано | 19.02.13 10:25 |
|
Френска кухня
Съставки:
250 гр. моркови
200 гр. пресен грах
200 гр. зелен боб
200 гр. бяло цвекло
1 вр. репички
1 стрък зелен лук
1 стрък естрагон
1 шайба шунка (варена)
1 зелена салата (малка)
100 мл. месно желе
Сол
За майонезата:
1 яйчен жълтък
1 ч. л. горчица
250 ml олио
Приготвяне и сервиране:
Това предястие се приготвя от предишния ден, или поне 3 - 4 часа преди сервиране. Морковите, цвеклото и бобът се нарязват на кубчета и се сваряват по отделно в подсолена вода. Грахът също се сварява отделно. Всички продукти се варят без капак, за да може грахът и бобът да запазят зеления си цвят. Зеленият лук, естрагонът и шунката се нарязват на ситно. Няколко репички се нарязват на шайби, а останалите остават за гарниране. Сварените зеленчуци се отцеждат добре и се оставят да се охладят. Приготвя се майонеза от указаните продукти. Майонезата се разбърква в разтопено, но не горещо желе. Към него се прибавят всички останали продукти. С така получената смес се напълват подходящи форми (диск) и се оставят да престоят в хладилник.
Сервират се в чиния за плато върху листа зелена салата, гарнирани с репички, изрязани в подходяща форма и магданоз. Към него се предлага сухо бяло вино. Бон апети!
Нещо почти подобно ядох във Франция, много ми хареса. Но бях на гости у французи. Трябва да се опитам да го направя и аз напролет. който го направи по-рано да се обади дали е станало сполучливо.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Момичета, днес си правих ето този "Лучен хляб". Правя го за втори път и става много вкусно
Необходими продукти:
за тестото:
600 г брашно
1 ч. л. сол
350 мл хладка вода
за плънката:
3 глави бял лук
3 глави червен лук
80 г краве масло
сол на вкус
краве масло за пържене
олио за пържене
брашно за разточване
Аз сложих и 5-6 маслини, нарязани на ситно и подправка за пица.
1. От брашното, солта и водата се замесва меко и гладко тесто. Оставя се да почине за 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
2. Лукът се нарязва на полумесеци, запържва се в маслото с малко сол, докато омекне.
3. Тестото се разделя на четири. Всяка част се разточва на тънка кора и отгоре се разпределя пърженият лук.
4. Навива се на руло, а след това на охлюв.
5. Отново се разточва.
6. В тиган с незалепващо покритие се поставят малко олио и масло, плоският хляб се пече от двете страни до готовност. Така се изпичат всичките питки.
Съвет: От тези продукти излизат 4 големи питки.
Източник :
| |
|
Аз пък си направих този пудинг във формата за кейк- моята е силиконова и се отлепва леко и бързо - залях отгоре със сладко от ягоди и воала..., направете си, много е бързо и приятно, леко, свежо
Живота е рисуване без гума за триене.Редактирано от Kaлoянa на 21.02.13 19:06.
| |
Тема
|
Тутманик без втасване
[re: Kaлoянa]
|
|
Автор |
Kaлoянa (старо куче) |
Публикувано | 11.03.13 04:43 |
|
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Продукти
5-6 бр картофи - 600-700 г
10 бр пресни печурки
4-5 бр кисели краставички
100 г консервирана царевица
100 г сирене
100 г настърган кашкавал за поръсване
4-5 с.л. цедено кисело мляко
2 стръка пресен лук
3-4 стръка зехтин
Настъргваме обелените картофи на едро ренде и ги слагаме в подсолена вряща вода. Варим 5 мин. и отцеждаме картофите.
2. Нарязваме печурки, кисели краставички и пресен лук на ситно. Прехвърляме половината картофи в тавичка и ги нанасяме равномерно.
3. Покриваме картофите с нарязаните гъби, краставички и лук. Поливаме със зехтин, поръсваме с чубрица и черен пипер, добавяме царевица и сол.
4. Натрошаваме в тавичката сирене и намазваме цялата повърхност с цедено кисело мляко. Покриваме с останалото количество картофи и поръсваме с настърган кашкавал.
5. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем във фурна, загрята на 180 градуса, за 30 мин. След това махаме фолиото и запичаме огретена още 15-20 мин., докато се зачерви
1 ч.л. чубрица
сол и черен пипер на вкус Бон апети!
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
аз, аз искам да се включа в кулинарните рецепти с една салатка, която измислих днес от това, което намерих в хладилника
понеже съм вече 1 месец на безглутенова диета, а ястията са предимно зеленчукови и съм вечно гладничка - със салатката си допълвам и витамините и минералите в чревната флора
и такааа:
- сварих елда /гречка/ - малко количество
- на пара сварих брюкселски зелчета и после ги нарязах на четвъртинки
- настъргах морков
- нарязах маслинките на кръгчета /от зелените с чушките/
- добавих нарязани "ролца от раци" - е, не са баш раци, но стават, а може и риба да се добави
- добавих малко от настъргана глава целина в оцет /в Лидл я намерих и ми харесва и не ми е лошо от нея/
- сок от изтискан 1/2 лимон
- малко сусамово олио
- малко йодирана морска трапезна сол
ммммм, колко вкусно!
| |
|
и моята салата с домашно приготвени кълнове и поници
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|