|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Re: ЛУДА ПО ЗИМНИНАТА
[re: Taня]
|
|
Автор |
Karinka (членка) |
Публикувано | 14.09.06 17:38 |
|
аз за сега съм се справила само с компотчетата, така между другото през летните месеци и малко слако-мармалад от сини сливи.
може би само доматчета за салатка ще стерилизирам. за разлика от теб продължавам да ползвам фризера, но така се случи, че тази година имам много останала от миналата зимнина и ще го давам по-спокойно.
| |
Тема
|
Re: ЛУДА ПО ЗИМНИНАТА
[re: Karinka]
|
|
Автор | Taня (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.09.06 17:54 |
|
Блазе ти,у нас се измете всичко още през март!Че даже ми се наложи и да копувам! люти чушлета, та нещата тръгнаха към революция.Тъй, че сега съм заредила тежката артилерия и съм поставила ултиматум:Ако не се изяде, правете му сметка!
| |
Тема
|
Re: ЛУДА ПО ЗИМНИНАТА
[re: TAHЯ]
|
|
Автор |
fortuna_ (заслужена) |
Публикувано | 14.09.06 18:07 |
|
Това с мексиканското зеле непременно ще направя. А и продуктите се намират целогодишно на пазара, така че не изисква обработка на промишлени количества на един път. Кеф! То това ще се окаже най-трудното - да предвиди човек какво количество ще се изяде оптимално - нито да не стига, нито да остава
Бях, което сте...ще бъдете, което съм
| |
Тема
|
Re: ЛУДА ПО ЗИМНИНАТА
[re: fortuna_]
|
|
Автор | Taня (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.09.06 18:21 |
|
Имах същите изедници на ток-стар хладилник и отделно фризер.Сега съм с нов комбиниран- хладилник с фризер.Работят на един компресор и е грехота да ми стои празен.Аз миналата зима купих 1кг. печени на "Кенар".Отгоре имаше само червени, но в средата -само зелени.А бе...
| |
Тема
|
Re: ЛУДА ПО ЗИМНИНАТА
[re: fortuna_]
|
|
Автор | Taня (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.09.06 18:26 |
|
Пробвай с половината количество.Може да не ви е по вкуса, въпреки ,че много малко хора не го въэприемат.Пък е игрехота да го хвърлиш,но втасва и бързо.
| |
|
Момичета, благодаря за идеите за лютите чушки. Напълних 7 бурканчета от лютеница. Сложих им оцет, сол и захар. Нямах копър и подправих само с чесън. Останалите ще ги правя попарени с маринадата да видим какви ще станат. Във фризера замразявам само чушки за печене, а тези бяха около 5 кг. Само за бурканчета.
| |
Тема
|
Re: ЛУДА ПО ЗИМНИНАТА
[re: angel4eto_deni]
|
|
Автор | Taня (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.09.06 07:17 |
|
Лошо няма.Номера е не да направиш 50 бурканчета от един вид и то на един път и после да не можеш да си стоиш на краката.Днес 5-6 бурканчета от една рецепта ,утре десетина от друга и така.Ако имаш нужда от други рецепти,споделяй.Аз се уча на този "занаят" вече 20-21 години и пак не знам много неща.Човек се учи докато е жив.Хубав и доходен ден!
| |
|
Събирам и идеи за зелени домати в трилитров буркан. Тръгвам на село да обера зеленчука на мама и в понеделник ще консервирам. Миналата година направих 10 кг в едно пластмасово бидонче от маслини, но нещо не ми харесаха. Най- добре си е в стъкления съд.
| |
Тема
|
Re: ЛУДА ПО ЗИМНИНАТА
[re: angel4eto_deni]
|
|
Автор | Taня (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.09.06 14:47 |
|
Защо пък точно в три литров буркан?От зелени доматчета може да се направи и сладко.А за бидончето си има и лек.Свари по-голямо количество вода и още докато е вряща изсипи 1-2 пликчета сода за хляб, затвори бързо и разклащай енергично поне 5-10 минути.остави водата да изстине и тогва я изсипи.Ако все още има дъх ,повтори процедурата.Щпогледна за зелени доматчета и ще ти пратя.
| |
Тема
|
Re: ЛУДА ПО ЗИМНИНАТА
[re: Taня]
|
|
Автор | mimi (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.09.06 17:20 |
|
Таня,ако знаеш рецепта за царска туршия с камби,зеле,моркови,целина и т.н. и с олио , освен другите неща за маринатата ,моля да ми кажеш.Яла съм такава на гости и много ми харесва,но не знам как се прави.Ние вкъще правим камби,моркови и карфиол , накиснати за 24 часа с захар и сол и после се вари марината със сока,който камбитата си пускат.Хубава е , но ни омръзна.Мерси много!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|