|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Re: ЛУДА ПО ЗИМНИНАТА
[re: Nia]
|
|
Автор | Taня (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.09.06 14:55 |
|
Шоуото продължава, луд умора нема!Избери по-повехнали камби и да не са много едри.Когато са пренаторени ,като се откъснат не изкарват дълго и вместо да завяхнат/както е нормално/, започват да се скапват.Вместо да се скапят в кутията за зеленчуци, се скапват в бурканите.
ПЪЛНЕНИ КАМБИ
камби, зеле, моркови, целина/може и главата/, карфиол,сол ,оцет ,вода, мед,вишневи листа.Камбите ги изчиствам,подреждам в тивичката от печката и ги загрявам леко във фурната, колкото да си сменят цвета и да поомекнат. Нарязвам зелето на ситно,морковите и главата целина- рендосани,листата целина- нарязани.Измесвам добре зеленчуците и леко ги осолявам.Пълня камбите със сместа и подреждам в 3-литрови буркани.Сварявам марината от:2 части оцет,1 част вода,1 к.ч. сол,1к.ч. мед и още вряща я разливам по бурканите.Веднага затварям и обръщам с дъното на горе.Няколко дни въртя бурканите.Забравих нещо:СОЛТА Е МОРСКА!!!!
| |
Тема
|
Re: ЛУДА ПО ЗИМНИНАТА
[re: Taня]
|
|
Автор | Taня (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.10.06 10:38 |
|
Спите ли ,бе хора? Влизам в клуба -няма никой днес!Между закуската и следващите подвизи, реших да видя какво става тук.Заемам се с едни люти чушлета промишлено количество и май ще ги пукам във фурната,че по-голямо количество се отхвърля.В буркан омния ще сложа 1 ч.л. сол, 1 к.л. захар, 1 даф. лист, магданоз, оцет до резката, 2 с.л. олио.Опукани и още горещи натъпквам чушчиците , отгоре наситнен чесън и затварям.Два-три дни ще ги обръщав и готово.От това количество, което имам ,май ще ми писне да се разправям с буркани. Опукани и леко охладени, останалите ще прибера в пликчета за фризер и като изстинат напълно, ще ги прибера във фризера.Зимата вадя плик и както е замразен, го изсипвам в марината по избор и оставям чешките да се размразят.Стават много вкусни .Желая приятен и хубав ден!
| |
Тема
|
Алжирска салата
[re: Taня]
|
|
Автор | Пaй (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.10.06 13:34 |
|
Загубила съм рецептата на тази вкусотийка.Като че ли се слагаха патладжан и пиперки печени и нарязани,после се оставят в някаква марината и се затварят в буркани .Дали нне се слагаше и чесън?Ако знаеш рецептата ще съм благодарна.
| |
Тема
|
Re: Алжирска салата
[re: Пaй]
|
|
Автор | Taня (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.10.06 15:14 |
|
Рецептата се казва Баба Гануш.Почти всички араби я правят.Чесън и магданоз се слагат при отварянето на буркана.Тогава можеш и олиото да добавиш.
| |
Тема
|
Re: Алжирска салата
[re: Taня]
|
|
Автор | Пaй (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.06 09:59 |
|
Всъщност ще се радвам да ми кажеш каква точно марината се слага колко време трябва продуктите да стоят в нея и изобщо цялата технология.Ако не те затруднява разбира се
| |
Тема
|
Re: ЛУДА ПО ЗИМНИНАТА
[re: Taня]
|
|
Автор | newi (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.06 16:39 |
|
a pyk az tazi godina opitah luti 4ushki smleni i konservirani, beshe neshto kato luta pasta. mnogo mi se iska da si napravq takiva no ne znam kak. moje li nqkoi da dade recepta.
| |
Тема
|
Re: ЛУДА ПО ЗИМНИНАТА
[re: newi]
|
|
Автор | Taня (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.06 17:33 |
|
Това лято нещо много излез на мода тази "лютивка".Има два варианта:печени и сурови.На 1 кг.люти чушлета, 2 кг сладки чушки/ може зелени или червени/, 3-4 глави чесън, 1 вр. магданоз, 1 вр. копър, сол на вкус, 1 водна чаша олио, 1 ч.ч. оцет.Чушките/ сурови или печени/ се изчистват само от дръжките и се смилат на машинка за месо.Прибавяс се наситнените подправки и оцета.Олиото се слага на силен огън да се загрее силно и МНОГО ВНИМАТЕЛНО!!! се прибавя към зеленчуците и се разбърква добре.Разпределено по бурканчета и се стерилизира 10 мин.
| |
Тема
|
Re: Алжирска салата
[re: Пaй]
|
|
Автор | Taня (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.06 17:37 |
|
По принцип ,три или четири пъти съм я яла в ресторант и всеки път беше различно съотношението м/ у зеленчуците.Аз като си я правя в къщи всичко ми е на око и вкус.А ако се интересуваш каква е маринатата за консервиране, не съм консервирала, така че...Но на вкус си е типично кьополо.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|